x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Semn divin la Ploieşti: Crucea din cartof

Semn divin la Ploieşti: Crucea din cartof

de Nina Marcu    |    26 Mar 2008   •   00:00
Semn divin la Ploieşti: Crucea din cartof

Vasile Enache din Ploieşti a găsit, pe când curăţa nişte cartofi pentru a-i face fiicei lehuze un piure ca s-o pună pe picioare după naştere, o cruce.

Vasile Enache din Ploieşti a găsit, pe când curăţa nişte cartofi pentru a-i face fiicei lehuze un piure ca s-o pună pe picioare după naştere, o cruce. De când se născuse micuţul Alexandru, bunicul se rugase la Dumnezeu să primească de la El un semn despre viaţa pe care o va avea de-a lungul timpului copilul. Dacă nu auzise ce-i doriseră la căpătâi ursitoarele, când au venit, zălude, să prorocească soarta bebeluşului, măcar colateral să ştie, pentru sufletul său, că micuţul va fi bine. Crucea din cartof reprezintă pentru Vasile Enache semnul de care avea nevoie. Crucea este centrată, aproape sime­tric, în mijlocul cartofului. După cum spun preoţii, semnul ei este întotdeauna binevenit la creştini şi aducător de noroc şi viaţă frumoasă, lipsită de griji şi complicaţii. 

 

... NU S-A ÎN­NE­GRIT. Scepticii vor spune că minu­nile nu există. Că nu există nici vreo legătură între rugăciune şi dorinţa împlinită şi că, prin extensie, nici Dumnezeu nu există. Dar ploieşteanul Vasile Enache este de altă părere: “Am curăţat, atât eu, cât şi soţia, tone de cartofi la viaţa noastră. N-am găsit niciodată o cruce în vreunul dintre ei. Şi am mai avut, ca tot omul, probleme. şi ne-am mai rugat şi altădată pentru vreo minune. Numai pe sistem rutier am avut trei mari cumpene şi am făcut cruci serioase când am văzut că am scăpat cu zile de fiecare dată. Dar nicioda­tă, deşi suntem credincioşi şi ne ducem la biserică şi ajutăm, de fiecare dată, din puţinul nostru, semenii, nu ne-a fost dat să vedem aşa ceva. Un cartof, aparent banal, aparent ca toţi cartofii, ascundea în burta lui o cruce. Eu cred că această cruce e o minune. Mai ales că, de când am găsit-o, au trecut mai bine de cinci săptămâni. Şi, după cum vedeţi, şi acum crucea e neschimbată, intactă, aşa cum am găsit-o. Dacă ar fi fost o simplă întâmplare, până acum cartoful s-ar fi înnegrit, s-ar fi stricat. Dar e în bună regulă”.

×
Subiecte în articol: observator