x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Semnalul de alarmă pe care îl trage o tânără de 23 de ani: „Din cauza băuturilor energizante, am dezvoltat o boală cardiovasculară gravă”

Semnalul de alarmă pe care îl trage o tânără de 23 de ani: „Din cauza băuturilor energizante, am dezvoltat o boală cardiovasculară gravă”

04 Dec 2015   •   14:26
Semnalul de alarmă pe care îl trage o tânără de 23 de ani: „Din cauza băuturilor energizante, am dezvoltat o boală cardiovasculară gravă”

Diagnosticul pus de medici i-a schimbat viața definitiv lui Charlotte Aston.

Viața unei tinere din Marea Britanie s-a schimbat definitiv după ce medicii au descoperit că suferă de o boală cardiovasculară care îi pune viața în pericol. După câte se pare, a dezvoltat această afecțiune din cauza băuturilor energizante pe care obișnuia să le consume zilnic.

Ajunsă la 23 de ani, Charlie, cum îi spun prietenii, nu se poate bucura de privilegiile specifice vârstei și de aceea și-a făcut o misiune din a-i împiedica pe adolescenți să comită aceeași eroare.

Nu s-a putut muta din casa părinților, prin urmare nu a putut să își continue studiile universitare, nu poate să se distreze, să bea alcool sau cafea, dar se simte norocoasă că este în viață.

Potrivit metro.co.uk, Charlotte a fost diagnosticată cu tahicardie supraventriculară la 18 ani, o dereglare a ritmului cardiac, inima ajungând să îi bată și de 247 de ori pe minut. Specialiștii i-au analizat istoricul medical și alimentația și au ajuns la concluzia că boala a fost provocată de energizantele pe care le-a băut în adolescență.

„Nu m-am gândit niciodată că voi avea vreo problemă. Mă simțeam bine și aveam de nevoie de energie, pentru că lucram part-time ca animator într-un part de distracții,” a povestit Charlotte.

„Foarte mulți copii și adolescenți beau energizante și chiar dacă nu li se întâmplă tuturor ce mi s-a întâmplat mie, vreau să trag un semnal de alarmă”. Charlie este pasionată de voluntariat, dar medicii au sfătuit-o să petreacă mai puțin timp făcând astfel de activități. 

×