x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce semnificație au urletele câinilor

Ce semnificație au urletele câinilor

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   23:30
Ce semnificație au urletele câinilor
Sursa foto: Hepta

Limbajul câinilor este unul pe care, cu siguranță, dorim să-l descifram pentru o comunicare mai bună.

De ce urlă lupii?

La  lupi, urlatul servește pentru comunicarea pe distanțe lungi. Membrii unei haite de lupi pot urla pentru a rămâne în contact unii cu alții. Membrii haitei pot, de asemenea, să urle unii către alții înainte de a vâna împreună. Dar urlatul servește și pentru a menține teritoriul unei haite. Acest sunet trimite un semnal lupilor necunoscuți să stea la distanță. Urlatul este adesea o activitate de grup. 

De ce urlă câinii?

Câinii trăiesc într-un mediu foarte diferit și au propriul lor sistem social. Nu ne putem aștepta ca lupii și câinii să comunice exact în același fel. De exemplu, câinii latră mult mai mult decât lupii. Prin urmare, urlatul câinilor ar putea avea un înțeles diferit.

De fapt, oamenii de știință nu sunt complet siguri de motivele pentru care câinii urlă. Cu toate acestea, pare să existe similarități între urlatul câinilor și urlatul lupilor. Este cu siguranță un semnal de comunicare pentru câini, la fel ca lătratul, plânsul sau mormăitul. Urlatul pare să fie o modalitate a câinelui de a spune: "Iată-mă aici!"

Motivul pentru care câinii urlă

Vor sa atragă atenția

Unii câini învață rapid că urlatul este o modalitate excelentă de a atrage atenția. Încercați să evitați să recompensați urlatul cu atenție, deoarece chiar și atenția negativă poate întări comportamentul neadecvat. În schimb, recompensați comportamente alternative, astfel încât câinele să învețe alte modalități de a atrage atenția.

Comunică cu oamenii sau cu alți câini

Câinele ar putea urla când vă aude mergând spre ușa de la intrare sau când este separat de alți câini. Aceasta poate fi o modalitate de a se conecta cu dumneavoastră sau cu alt câine.

Anunță că sunt acolo

Câinele ar putea urla în curte pentru a atrage atenția altor câini din cartier. Poate că își marchează teritoriul, vocal, sau poate doar salută, dar cu siguranță este contagios. Câinele ar putea urla și pentru a avertiza intrușii să stea la distanță.

Își exprimă emoțiile

Câinii singuratici și anxioși urlă adesea, poate ca o modalitate de a cere companie sau ajutor. De fapt, mulți câini cu anxietate de separare urlă când stăpânii lor sunt plecați. Un studiu privind modelele de comportament la câinii cu anxietate de separare a arătat că urlatul lor este probabil legat de frică.

Exprimă durere sau disconfort

Dacă câinele, în mod obișnuit liniștit, începe să vocalizeze (inclusiv să urle) mai mult decât de obicei, poate fi un răspuns la boală sau durere. Este o idee bună să îl aduceți la veterinar pentru a exclude orice probleme de sănătate subiacente.

Răspund la zgomote 

De ce urlă câinii la sirene? Sirenele sau anumite note ale unui instrument muzical, pot determina adesea câinii să urle. Câinele poate percepe aceste zgomote ca fiind asemănătoare cu urlatul, așa că s-ar putea să se alăture pur și simplu corului.

Urlatul câinilor este un indicator al morții?

Unele culturi cred că urlatul unui câine prezice că cineva este pe cale să moară. Unii chiar spun că patrupezii urlă chiar înainte de moartea lor. Desigur, există multe mituri despre abilitățile supranaturale ale câinilor. Deoarece comportamentul canin este uneori dificil de înțeles, oamenii pot inventa explicații. Cu toate acestea, nu există dovezi concludente că aceștia urlă pentru a indica că cineva este pe cale să moară. Poate fi o coincidență sau poate că ei reacționează la o schimbare în situația lor (cum ar fi separarea de un stăpân iubit, dar bolnav), potrivit Akc.org

×
Subiecte în articol: semnificatii limbaj caini