x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stelian Tănase, numit de Parlament preşedinte director general interimar al TVR

Stelian Tănase, numit de Parlament preşedinte director general interimar al TVR

20 Dec 2013   •   08:37
Stelian Tănase, numit de Parlament preşedinte director general interimar al TVR
Sursa foto: Karina Knapek
UPDATE 13:30 - Stelian Tănase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR.

UPDATE 12:00
- Comisiile de Cultură l-au avizat în unanimitate pe Stelian Tănase, propunerea PNL pentru funcţia de director general interimar al TVR. Urmează votul în plen.

UPDATE 11:20
- Publicistul Stelian Tănase, noua propunere a liberalilor pentru funcţia de director general interimar al TVR, a fost audiat, astăzi, în comisiile de cultură reunite ale Parlamentului.

Cele mai importante declarații ale lui Stelian Tănase:

- Ieri pe vremea asta nu ştiam că voi primi poropunerea asta

- Televiziunea publică în momentul acesta este într-o situaţie dificilă, este o situaţie în care trebuie luate anumite decizii strategice

- Fără colaborarea cu anumite ministere nu se poate face nimic
   
- Singura decizie înţeleaptă este să asigur echidistanţa televiziunii in anul următor, electoral. Toti candidaţii şi toate partidele vor avea drepturi egale

- Televiziunea publică nu este  televiziune guvernamentală, nu este a oamenilor politici

- Din 2005 televiziune a intrat într-un declin, problema este de credibilitate

- Rolul meu este să asigur credibilitatea TVR şi să fiu şi crezut

- TVR este un bun naţional, ţine de patrimoniul pe care îl avem, nu este numai a partidelor, sau a audienţelor

- Cine se duce la TVR trebuie să îndeplinească datele contractului şi să repare

- Declinul TVR este de 10 ani. Nu a reuşit nimeni să repare acestă cădere. TVR trebuie să se uite la model viabil, din moment ce ele sunt date din 1940 de BBC

- Marea discuţie va fi în acest an va fi pe ştiri, dacă nu stai pe un regulament stabil se pot isca scandaluri. Unul din lucrurile pe care mi-le propun este ca TVR să nu intre în niciun scandal, TVR are nevoie de linişte.
..............................................................................................................

Senatul și Camera Deputaților se reunesc astăzi, la ora 12,00, în ședință comună pentru a vota candidatul la funcția de director interimar al TVR, anunță Agerpres. Înainte de plen va avea loc audierea în comisiile de cultură a candidatului pentru această funcție — Stelian Tănase, propus de PNL.

Pentru ca directorul interimar al TVR să fie validat în funcție de plenul comun este nevoie să participe la vot 291 de parlamentari, acesta fiind cvorumul necesar — jumătate plus unu din totalul senatorilor și deputaților.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în cazul în care nu va exista cvorum, imediat după închiderea ședinței de plen, se vor reuni Birourile permanente și îl vor valida pe viitorul director interimar al TVR.

Acest lucru este posibil după ce Guvernul a emis miercuri o ordonanță de urgență care modifică legea de organizare și funcționare a TVR, care prevede că directorul interimar al instituției poate fi validat de Birourile permanente ale Parlamentului. La ședința de plen de la începutul săptămânii, Rareș Bogdan, propus de asemenea de PNL pentru șefia TVR, nu a putut fi validat pentru că nu a existat cvorum.

×