x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul Cezar Măgureanu, implicat într-o reţea de evaziune fiscală. Gruparea infracţională, sprijinită de şefi ai ANAF

Senatorul Cezar Măgureanu, implicat într-o reţea de evaziune fiscală. Gruparea infracţională, sprijinită de şefi ai ANAF

24 Iul 2012   •   06:03
Senatorul Cezar Măgureanu, implicat într-o reţea de evaziune fiscală. Gruparea infracţională, sprijinită de şefi ai ANAF

UPDATE 09:40 - Senatorul Cezar Magureanu a declarat, la Antena 3, ca nu are nici un fel de impicare in acest caz. "Nu am nici un fel de implicare. Eu nu am facut contrabanda. Am primit citatie, ma voi prezenta fara nici un fel de problema. Nu am nici o legatura cu clanul Butoane. Astazi am aflat de dosar, nu stiam nimic pana acum. Nu am primit nici un semnal. Nu cunosteam absolut nimic", a mai spus senatorul.

...............................

256 de perchezitii au loc in acest moment in 10 judete din Romania si in Capitala, intr-o actiune fara precedent ca marime, desfasurata de DIICOT, IGPR si Politia de Frontiera. Sunt vizati suspectii de evaziune si contrabanda si depozitele en gros de alimente si materiale de constructii.

Nicusor Dragan - director in cadrul ANAF, senatorul Cezar Magureanu (fost PDL - UNPR - PSD, un apropiat al Clanului Butoane din Giurgiu), ginerele senatorului - Sorin Gazdac, interlopul Octavian Grecu - liderul Clanului Butoane din Giurgiu si patru comisiari de Garda Financiara sunt cele mai importante persoane aflate in vizorul DIICOT pentru sprijinirea unei grupari specializata in evaziune fiscala.

Evaziunea s-ar referi in mod principal la zahar, dar si la fructe si legume, materiale de constructii si alte produse. Au existat descinderi si pe Valea Cascadelor, in Bucuresti, unde sunt mai multe depozite de gresie si faianta.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, reteaua infractionala a fost sprijinita de "DRAGAN NICUSOR, director general adjunct in cadrul ANAF, STROE DAN – director achizitii al ANAF, NAIPEANU ELENA-MADALINA – angajat D.G.F.P. Giurgiu, PACALA NADIA – comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, POPA GEORGE, IONESCU BOGDAN, ZABAVA MARIN, SEBE STELIAN, PENCIU MIHAITA – comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de catre invinuiti pe raza judetului Giurgiu, a fost sprijinita de catre invinuitul GRECU OCTAVIAN zis 'BUTOANE'.

La activitatea infractionala a invinuitilor GAZDAC SORIN ADRIAN si GAZDAC RALUCA LIVIA IOANA, a contribuit si numitul MAGUREANU CEZAR MIRCEA, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata.

Cercetarile efectuate pana la aceasta data au concluzionat faptul ca, in perioada anilor 2010 – 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depaseste suma de 40 milioane de euro anual".

Peste 125 de suspecti vor fi adusi, in cursul acestei zile, la audieri.


×