x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul Ovidiu Marius Isăilă şi un consilier parlamentar, urmăriţi penal pentru trafic de influenţă

Senatorul Ovidiu Marius Isăilă şi un consilier parlamentar, urmăriţi penal pentru trafic de influenţă

de Veronica Micu    |    04 Apr 2014   •   12:50
Senatorul Ovidiu Marius Isăilă şi un consilier parlamentar, urmăriţi penal pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declanşat urmărirea penală faţă de senatorul PSD de Dâmboviţa Ovidiu Marius Isăilă pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează DNA.

Isăilă s-a prezentat vineri la DNA însoţit de avocat, pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

De asemenea, precizează DNA, sunt urmăriţi penal în acelaşi dosar consilierul parlamentar Ştefan Cristian Ene, pentru două infracţiuni concurente de trafic de influenţă (2 acte materiale), ambele în formă continuată, şi Cătălin Cristescu, la data faptelor comisar la Garda Financiară - structura centrală, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

'În prima parte a anului 2012, suspecţii Isăilă Marius Ovidiu, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Ene Cristian Ştefan, în înţelegere cu suspectul Cristescu Cătălin, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către A.N.A.F., la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens', se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Isăilă şi Ene i-au pretins lui Cristescu suma de 200.000 euro, susţinând că vor interveni pe lângă funcţionarii ANAF. Acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunţător, care a remis suma pretinsă în mai multe tranşe. Astfel, 20.000 euro îi reveneau lui Cătălin Cristescu, iar restul de 180.000 euro au fost remişi mai departe lui Isăilă şi Ene.

'După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, suspectul Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalţi doi suspecţi nemulţumirea şi îngrijorarea denunţătorului. Aceştia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranşe, pretinzând că este vorba de un nou control', se mai arată în comunicatul DNA.

În continuare, în cursul anului 2013, în luna august, Ovidiu Isăilă şi Ştefan Ene i-au pretins lui Cătălin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcţii de inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

'În acelaşi scop, pentru a realiza intervenţii pe lângă diferiţi funcţionari publici şi decizionali din structurile de resort - în vederea favorizării suspectului Cristescu Cătălin la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor funcţii în cadrul ANAF, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală -, suspectul Isăilă Marius Ovidiu, prin intermediul lui Ene Cristian Ştefan, i-a pretins o nouă sumă, în cuantum tot de 20.000 euro. După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin, suspectul Isăilă Marius Ovidiu, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la întocmirea unui fals contract de împrumut, între suspecţii Ene Cristian Ştefan şi Cristescu Cătălin', mai informează DNA.

În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

×