x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul PNL Sorin Roşca-Stănescu, declarat incompatibil de ANI. Citeşte comunicatul Agenţiei

Senatorul PNL Sorin Roşca-Stănescu, declarat incompatibil de ANI. Citeşte comunicatul Agenţiei

15 Oct 2013   •   16:08
Senatorul PNL Sorin Roşca-Stănescu, declarat incompatibil de ANI. Citeşte comunicatul Agenţiei

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu. Potrivit unui comunicat al ANI, starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale.

"SORIN ROȘCA-STĂNESCU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.

Astfel, SORIN ROȘCA-STĂNESCU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator [...] este [...] incompatibilă cu funcția de [...] administrator [...] la societățile comerciale [...]”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SORIN ROȘCA-STĂNESCU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, în exercitarea dreptului la apărare", se arată în comunicatul ANI.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

"Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în documentul ANI.

×