x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul Voicu a recunoscut că a luat bani de la Căşuneanu şi Marius Locic

Senatorul Voicu a recunoscut că a luat bani de la Căşuneanu şi Marius Locic

16 Noi 2010   •   22:08

Astăzi, în faţa instanţei supreme, Senatorul Cătălin Voicu a declarat că a împrumutat diverse sume de bani de la Costel Căşuneanu şi a recunoscut că a încheiat un contract cu Marius Locic, negând însă că banii primiţi ar fi fost obiectul unui trafic de influenţă. Voicu a spus că a primit, pe parcursul anului 2009, diverse sume de bani de la Căşuneanu, respectiv 100.000 de lei, 150.000 de lei şi, ulterior, 200.000 de euro. Senatorul a spus că banii au fost luaţi cu titlu de împrumut şi că suma de 250.000 de lei a reuşit să o returneze, dar nu şi cei 200.000 de euro, din cauza faptului că a fost reţinut şi ulterior arestat.

În legătură cu faptele de care este acuzat privindu-l pe Marius Locic, Voicu a spus că l-a cunoscut pe omul de afaceri în 2007. El a mai spus că, în 2009, Locic a venit însoţit de fostul general SIE Adrian Isac la restaurantul Select din Capitală pentru a i se plânge în legătură cu un presupus şantaj făcut de un cetăţean arab. Senatorul a arătat că a fost dispus să-i ofere ajutorul lui Marius Locic, contactându-l pe Mihai Călinescu, adjunctul şefului Poliţiei Române, spunâdu-i “să-l primească pe Marius Locic în audienţă, iar dacă are dreptate să-i facă dreptate, iar dacă nu are dreptate să nu-i facă dreptate şi să uite că l-a trimis pe acesta”.

Voicu a spus că pentru acest demers nu a cerut şi nu a primit nici un fel de bani de la omul de afaceri, recunoscând totuşi, că la aproape două luni după acest gest a încheiat cu Marius Locic un contract de asistenţă în valoare de 119.000 de lei. Instanţa supremă a început, marţi, audierile în procesul în care senatorul Cătălin Voicu este judecat alături de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi de fostul preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Florin Costiniu.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie. Alături de acesta sunt judecaţi, în libertate, Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu ¬ asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Marius Locic ¬ administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

(Mediafax)

×