x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seniorii din Sectorul 1 monitorizați prin sistemul de asistență medicală „Brățara Vieții”

Seniorii din Sectorul 1 monitorizați prin sistemul de asistență medicală „Brățara Vieții”

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   21:45
Seniorii din Sectorul 1 monitorizați prin sistemul de asistență medicală „Brățara Vieții”

Primăria Sectorului 1 anunţă că aproape 200 de persoane poartă "Brăţara Vieţii", cu ajutorul căreia medicii de la Complexul Multifuncţional Caraiman monitorizează 24h/24 starea de sănătate a pacienţilor.

Sistemul este gratuit pentru cei cu venituri de până la 2.500 lei/lună. Marţi, alţi 10 pensionari s-au alăturat celor peste 180 de pacienţi care sunt beneficiari ai sistemului de asistenţă medicală în timp real oferit de Primăria Sectorului 1.

Prin acest sistem, pacientul primeşte o brăţară echipată cu buton de panică pe care o poartă permanent la mână şi un telefon mobil asociat acesteia. Dacă pacientul se simte rău sau consideră că are nevoie de asistenţă medicală, acesta apasă butonul roşu al brăţării, iar telefonul mobil apelează instant Centrul de Telemonitorizare care funcţionează non-stop. După primirea alertei, specialiştii Complexului Multifuncţional Caraiman declanşează protocolul de urgenţă pentru acordarea asistenţei medicale, iar, dacă este cazul, se apelează sistemul unic de urgenţă 112, cu transmiterea fişei medicale a pacientului.

"Pensionarii din Sectorul 1 şi nu numai beneficiază de un sistem ultramodern de monitorizare, în timp real, a stării de sănătate, şi nu la o clinică privată, ci la Complexul Multifuncţional Caraiman, spitalul comunităţii noastre. Este vorba despre 'Brăţara Vieţii', un sistem de asistenţă medicală oferit de către Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, prin care este supravegheată 24h/24 starea de sănătate a beneficiarilor", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Programul este gratuit pentru pensionarii şi salariaţii din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru şomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau instituţionalizate în centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, precum şi în cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat. Sistemul este disponibil şi altor categorii de persoane din Sectorul 1, contra unei sume minime, de 10 lei/lună, pentru cei cu venit lunar net între 2.501 şi 3.500 lei, respectiv 20 lei/ lună, pentru cei cu venituri lunare de peste 3.500 lei.
››› Vezi galeria foto ‹‹‹
Beneficiarii nu au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de card de sănătate CNAS. Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0762.251.002, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, sau vineri, între orele 8.00-14.00. 

×
Subiecte în articol: seniori bratara vietii