x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şerban Huidu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

Şerban Huidu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

29 Iun 2012   •   06:48
Şerban Huidu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

UPDATE 12:06 - Fostul realizator TV, Serban Huidu a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare, cu suspendare, si un termen de incercare de patru ani si sase luni, in dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa, in urma accidentului pe care l-a provocat anul trecut pe DN1.

In urma accidentului, trei oameni au murit. Decizia nu este definitiva.

De asemenea, potrivit instantei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecata de 300 de lei si urmeaza sa i se restituie autoturismul implicat in accident.

................................

Magistratii Judecatoriei Brasov ar putea sa dea astazi un verdict in cazul lui Seban Huidu. Fostul realizator TV este acuzat de ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti, produs anul trecut pe DN 1. Procurorii au cerut inchisoare cu suspendare, iar avocatii lui Huidu au fost de acord.

La primul termen al procesului, fostul realizator TV le-a spus magistratilor ca ii pare foarte rau pentru tragedie si ca isi asuma responsabilitatea. Rudele victimelor insa cer condamnarea la inchisoare cu executare pentru Huidu.

La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Serban Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise, in 23 martie 2012, Parchetului.

×