x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Băhăian a fost arestat preventiv de Tribunalul Ialomiţa

Sergiu Băhăian a fost arestat preventiv de Tribunalul Ialomiţa

17 Ian 2010   •   00:00
Sergiu Băhăian a fost arestat preventiv de Tribunalul Ialomiţa

Sergiu Băhăian - liderul grupării specializate în fraude economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.



Asasinii lui  Băhăian au recunoscut oribilele crime din Măgura şi Cernavodă!
Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - liderul grupării specializate în fraude economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.Sergiu Băhăian, cel care ar fi ordonat asasinarea a cel puţin patru persoane care au lucrat pentru el, a fost reţinut, sâmbătă seară, pentru 24 de ore. Motivul pentru care a fost privat temporar de libertate ţine de un dosar privind infracţiuni economice instrumentat de DIICOT Slobozia. Doi dintre asasini, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au recunoscut în faţa anchetatorilor că au comis cele patru crime şi au spus că regretă faptele. Ei au susţinut că au comis crimele la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică de acesta.

Potrivit unor surse judiciare, Sergiu Băhăian şi Eduard Mărculescu, prinşi, vineri seară, în Capitală, au fost audiaţi, pe parcursul zilei de sâmbătă, la DIICOT Slobozia, într-un dosar privind infracţiuni economice. Acesta nu are legătură cu dosarul instrumentat la Constanţa privind gruparea infracţională condusă de Băhăian şi crimele comise la iniţiativa acestuia. Conform surselor citate de Mediafax, Băhăian şi Mărculescu, pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, se află în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa, urmând ca duminică să fie duşi la Tribunalul Ialomiţa, cu propunerea de arestare preventivă.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - era căutat pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

Vineri, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Bucureşti şi Birourile Teritoriale Constanţa şi Ialomiţa, au reuşit destructurarea grupului criminal organizat de anvergură coordonat de Sergiu Băhăian. Până în prezent poliţiştii au descoperit patru dintre cadavrele crimelor produse între 2006 şi 2008. Conform unor declaraţii făcute la RealitateaTv de şeful DIICOT Constanţa, "căutăm şapte cadavre ale unor victime ale lui Băhăian şi complicilor, dar numărul acestora poate să fie mult mai mare".

Victimele grupării infracţionale conduse de Sergiu Băhăian, cunoscute până în prezent, sunt Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, primii ucişi fiind Cernat şi Leonte, a declarat, sâmbătă, şeful DIICOT Constanţa, Luarenţiu Bratosin.

×
Subiecte în articol: observator