x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Băhăian, urmărit pentru instigarea la două crime

Sergiu Băhăian, urmărit pentru instigarea la două crime

de Violeta Fotache    |    03 Feb 2010   •   00:00



Fostul regizor Sergiu Băhăian a fost pus sub urmărire penală pengtru două dintre cele patru crime pentru care era suspectat ca autor moral, în cursul acestei zile procurorii urmând să decidă dacă vor cere arestarea lui şi în acest dosar.

Băhăian a fost acuzat pentru instigare la cele două omoruri recunoscute de Valentin Şlepac ca fiind comise asupra a doi foşti parteneri de infracţiuni, Ionel Ulezu şi  Captalan Petrică. În drept, fostul regizor a fost acuzat de instigare la omor calificat şi instigare la omor calificat. Totodată, în acest dosar aflat la DIICOT Constanţa, a început urmărirea penală şi pentru constituire de grup organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii susţin că Sergiu Băhăian împreună cu Valentin Şlepac au constituit un grup organizat - la care au aderat Mărculescu Eduard Marian, Iovan Dan Liviu, Grigoraş Adrian, Leonte Emilian, Ulezu Ionel şi Captalan Petrică - în scopul obţinerii ilicite de beneficii materiale importante în dauna unor societăţi comerciale. Grupul astfel organizat, folosindu-se de nume nereale şi în calitatea mincinoasă de reprezentanţi ai SC TRANSRO SRL Constanţa, în perioada martie-mai 2008, a reuşit să înşele şase firme de leasing cu ocazia încheierii contractului referitor la un încărcător frontal marca Komatsu. Prejudiciul total creat, potrivit anchetatorilor, este de 501.480 de euro şi 340.189,32 de lei.

BĂHĂIAN NU E KAMIKAZE, N-A RECUNOSCUT
Avocatul Alexandru Pantea, apărătorul lui Sergiu Băhăian, susţine însă că prejudiciul este mult mai mic deoarece utilajul a fost restituit. Totodată, avocatul ne-a precizat: "La audierea care a durat trei ore, Sergiu Băhăian a fost întrebat dacă recunoaşte participarea la cele două omoruri recunoscute de Valentin Şlepac. Două din patru. Eu nu am văzut probele în acest dosar, dar clientul meu nu a recunoscut nimic. Nu e kamikaze să-şi pună un cuţit în stomac. El susţine că este nevinovat şi că este vorba despre o răzbunare. În acest dosar voi cere să fie efectuată expertizat neuropsihiatric, expertiză absolut obligatorie în cazuri de acest gen, pentru a vedea dacă este bolnav psihic". Băhăian riscă să primească un mandat de arestare şi în acest dosar, procurorii DIICOT Constanţa urmând să decidă azi dacă vor merge la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Băhăian este suspectat că ar fi ordonat asasinarea a patru dintre foştii "colaboratori" pentru ca aceştia să nu divulge autorităţilor reţeaua infracţională. Au fost omorâţi Lucian Cernat (în 2006, aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă) Emilian Leonte (în 2008, ucis cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul lui fiind aruncat în canalul Dunăre - Marea Neagră), Ionel Ulezu (în 2008, cadavrul fiind găsit într-o groapă acoperită cu o placă de beton, din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa şi Captalan Petrică - ucis tot în 2008. Cadavrul lui a fost îngropat la aproximativ un metru adâncime, groapa fiind acoperită cu beton şi apoi cu pământ.

×
Subiecte în articol: observator