x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Serviciile secrete au preluat şi conducerea ANI. Vezi ce studii are Horia Georgescu, noul şef al instituţiei

Serviciile secrete au preluat şi conducerea ANI. Vezi ce studii are Horia Georgescu, noul şef al instituţiei

21 Mar 2012   •   14:36
Serviciile secrete au preluat şi conducerea ANI. Vezi ce studii are Horia Georgescu, noul şef al instituţiei

Horia Georgescu a castigat concursul pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, iar Bogdan Stan pe cea de vicepresedinte al institutiei. Miercuri, cei doi au sustinut, in fata Plenului Consiliului National de Integritate, proba interviului din cadrul Concursului sau examenului pentru ocuparea acestor functii.

Georgescu a obtinut media 89,30, iar Bogdan Stan 84,85, ambii fiind declarati admisi pentru functia de presedinte ANI, respectiv vicepresedinte.

Conform Regulamentului de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, Consiliul a comunicat Senatului Romaniei validarea concursului si a transmis propunerea de numire a lui Horia Georgescu si Bogdan Stan la conducerea ANI.

De asemenea, in baza dispozitiilor art. 23 din Regulamentul de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, "numirea in functie a candidatilor admisi se face de catre Senat, in termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului, potrivit regulamentului".

Potrivit prevederilor art. 19, alin. (1) din Legea 144/2007, presedintele si vicepresedintele ANI sunt numiti in functie pe o perioada de patru ani.

Mandatul actualului presedinte al ANI, Alexandru Catalin Macovei, expira luna viitoare, institutia neavand pana anul acesta vicepresedinte.

In varsta de 35 de ani, Horia Georgescu a fost secretar general al ANI incepand din 2008, fiind absolvent al Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazul din cadrul SRI.

×