x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SFÂNTU GHEORGHE/Sabotaj cultural

SFÂNTU GHEORGHE/Sabotaj cultural

de Claudiu Sere    |    21 Feb 2009   •   00:00
SFÂNTU GHEORGHE/Sabotaj cultural

Într-o zonă cu prea puţine evenimente culturale în limba română, aşa cum este Covasna sau Harghita, este o adevărată blasfemie să pui beţe-n roate unei reprezentaţii cu cel mai iubit actor al românilor, Florin Piersic.



Joi seara, Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe trebuia să găzduiască spectacolul "Străini în noapte", ai cărui protagonişti nu erau alţii decât Florin Piersic şi Emilia Popescu. Numai că, din cauza incompetenţei crase de care a dat dovadă directorul Casei de Cultură, Mircea Ştefan, sala n-a fost încălzită, producătorii spectacolului fiind nevoiţi să-l anuleze.

COMPETENŢĂ CU ECONOMII
Ca să iasă basma curată în faţa plătitorilor de bilete, directorul le-a spus acestora că spectacolul nu va mai avea loc deoarece actorii refuză să joace întrucât nu s-au vândut suficiente bilete. Numai că realitatea din teren este cu totul alta.

Întrebat de reporterii Jurnalului Naţional care este motivul real al anulării reprezentaţiei, directorul Ştefan ne-a declarat: "Este adevărat că nu am reuşit să umplem sala, să vindem toate biletele. Din cele 500 de bilete puse la vânzare s-au cumpărat circa 400. Însă, producătorii şi actorii mi-au comunicat că, din cauza temperaturii scăzute din sală, refuză să joace. Recunosc, este vina mea, însă am considerat că este suficient timp de a se încălzi sala dacă porneam instalaţia doar în dimineaţa spectacolului. Ca şi alte case de cultură ale sindicatelor, suntem pe autofinanţare şi încercăm să facem economii. Se pare că acest spectacol nu a fost să fie..."

AR FI JUCAT ŞI PENTRU CINCI SPECTATORI
De cealaltă parte, reprezentantul producătorului spectacolului, Gheorghe Vlad, ne-a declarat că s-ar fi ţinut şi pentru cinci spectatori: "Am venit la Sfântu Gheorghe cu dorinţa de a face o reprezentaţie bună. Nu s-a pus problema biletelor nici o secundă. Florin Piersic ne-a spus că joacă şi dacă în sală sunt doar cinci spectatori. Adevăratul motiv pentru care reprezentaţia nu a mai avut loc a fost frigul insuportabil din sala de spectacol. Trebuie avut în vedere şi faptul că Florin Piersic ar fi trebuit să joace într-o cămaşă, iar Emilia Popescu într-o rochiţă subţire. Şi asta în condiţiile în care Emilia este după o operaţie de hernie de disc. Vă spun la modul cel mai sincer, că nu am mai avut parte de aşa frig în nici o casă de cultură din ţară!"

AUTORITĂŢILE LOCALE CER DEMITEREA DIRECTORULUI
Autorităţile locale nu au rămas indiferente faţă de anularea spectacolului "Străini în noapte". Mădălin Guruianu, preşedintele Comisiei de tineret din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, solicită demiterea directorului Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, Mircea Ştefan. Acesta îl acuză pe director de incompetenţă, subliniind că frigul a dominat şi spectacolele anterioare cu Tudor Gheorghe şi cu Nicu Alifantis. Trebuie spus că spectacolul "Străini în noapte", care a avut premiera în septembrie pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, a marcat revenirea în teatru a lui Florin Piersic, după o absenţă de 20 de ani.

×
Subiecte în articol: observator