x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Sfanta bataie" ca metoda didactica

"Sfanta bataie" ca metoda didactica

11 Iun 2004   •   00:00
"Sfanta bataie" ca metoda didactica

OBSERVATOR

In localitatea prahoveana Zanoaga un copil in varsta de zece ani a fost batut de invatatoarea sa, pe motiv ca tatal copilului este membru PNL, si nu simpatizant PSD, asa cum e invatatoarea.
NINA MARCU

Miercuri seara, la scoala generala din satul prahovean Zanoaga a avut loc, dupa cum povestesc elevii clasei a III-a, un eveniment care nu face cinste scolii si invatatoarei Alexandrina Dinu: "Cristi Paduraru, elev al clasei, a facut observatie unui coleg, care recita o poezie, tinand piciorul stramb, sa-l indrepte. In acel moment, doamna Dinu s-a enervat foarte tare. A luat batul pe care il tine de regula pe catedra si s-a napustit peste Cristi, pe care l-a lovit fara mila, peste spate si peste picioare.

Cum sa votezi

"A mai batut si alti copii invatatoarea. Are o linie cu care ne bate la palma si un bat cu care ne loveste in alte parti de corp". Asa au declarat copiii, in incinta scolii, pe strada, acasa la ei, unde i-am gasit si interpelat. Tot ei, dar si parintii lor, ne-au spus cum invatatoarea, simpatizanta a PSD si prietena cu directoarea scolii, Ana Spirescu, al carei sot a participat la alegeri din partea partidului mai sus numit, le-a specificat in numeroase randuri cum trebuie sa voteze, cu cine si de ce : "Stampila se pune pe cei trei trandafiri, care sunt semnul PSD. Numai votand cu acest partid putem avea scoli frumoase, mancare si locuri de munca pentru parinti".

Raca politica

Valentin Paduraru, tatal lui Cristian, si-a dus copilul la Ploiesti, la spital, imediat dupa agresiune. "Nu pot sa tolerez un astfel de comportament. Copilul meu, a carei mama biologica a murit, este poate, mai energic. Dar sunt alte metode ca sa fie atentionat si pedepsit, nu prin bataie. Totul s-a declansat pe motiv politic: eu am fost doua mandate consilier local din partea PNL. Domnia sa este membra si simpatizanta a PSD. Acum spiritele s-au incins, prin faptul ca, in turul doi merg la noi in comuna candidatul PNL si cel al PSD. Directoarea scolii, Ana Spirescu, are sotul implicat in politica PSD. Si, cum eu sunt la PNL, asa se explica. O voi da pe invatatoare in judecata". Dupa ce am cautat-o pe Alexandrina Dinu prin toata comuna, am reusit sa stam de vorba cu aceasta, venita la discutie impreuna directoarea Spirescu si doua colege. "E un copil rau, traumatizat, iar eu m-am oferit sa fiu mama lui, cand a venit la noi la scoala. Nu l-am batut. Eu nu bat pe nimeni. S-a batut cu un copil de la alta clasa. Va sugerez sa nu scrieti acum, daca va faceti cu adevarat meseria. Nu am 32 de ani la catedra, ca sa fiu terfelita asa." - ne-a declarat invatatoarea.

MASURI

L-am intrebat pe colegul invocat de invatatoare daca s-a batut cu Cristi. "Da, a spus el, i-am dat o palma peste obraz". Urmele de vanatai ale copilului sunt, insa, pe spate si pe membrele inferioare. Inspectorul Scolar general Petre Nachila, intrebat de caz, a fost prompt: "Daca lucrurile asa stau, parintii pot cere si daune la tribunal. In ce ne priveste, noi vom efectua o ancheta. Masurile vor fi luate de catre consiliul scolii, nu de noi, care putem doar sa propunem anumite masuri. Dar nu cred ca un cadru didactic poate sa faca, politic, asa ceva". Pana una, alta, Cristi e un elev bun, cu calificative care reflecta faptul ca invata. Nu exista nici un referat despre comportamentul lui neadecvat. Cu parintii nu s-a discutat niciodata. Numai tumefierile de pe corp arata, asa cum confirma si medicul Dragos Motoi de la camera de garda a Spitalului de Pediatrie, urme de agresiune si echimoze. Si alte comentarii nu-si mai au rostul.
×
Subiecte în articol: observator