x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moaştele Sfântului Pantelimon au fost aduse la Catedrala Mitropolitană din Iași

Moaştele Sfântului Pantelimon au fost aduse la Catedrala Mitropolitană din Iași

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   13:30
Moaştele Sfântului Pantelimon au fost aduse la Catedrala Mitropolitană din Iași

Racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon a fost adusă de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos la Catedrala Mitropolitană din Iași şi aşezată alături de racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Moaştele Sfântului Pantelimon au fost aduse de o delegaţie condusă de Nikodimos Rantsios, delegatul stareţului Partenie al Mănăstirii „Sfântul Pavel”.

Racla a fost primită de un sobor de preoţi şi diaconi conduşi de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Arhiepiscopul Iaşilor, şi PS Nichifor Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, potrivit Primăriei Iași.

Conform sursei citate, aducerea la Iași a moaștelor Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon nu este întâmplătoare.

Anul 2024 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „an omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și an comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, iar astfel Mitropolia Moldovei și Bucovinei a dorit să ofere zecilor și sutelor de mii de pelerini care vin la Iași în aceste zile bucuria de a se întâlni cu un sfânt taumaturg, adică unul prin care Dumnezeu săvârșește vindecări și aduce multă alinare celor afectați de felurite boli.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sfăntul pantelimon catedrala moaste