De ziua Sfântului Antim Ivireanul, 27 septembrie, Episcopia Dunării de Jos a devenit arhiepiscopie, iar Preasfinţitul Părinte Episcop Casian a fost ridicat la rangul de arhiepiscop.
La eveniment a participat şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Pentru a sublinia sărbătoarea de la Galaţi, au fost aduse spre venerare, în Catedrala Episcopală, moaştele Sfinţilor Martiri de la Niculiţel.
Cu o zi înainte, şi Episcopiei Argeşului şi Muscelului a primit rangul de arhiepiscopie, iar Prea Sfinţitul Părinte Episcop Calinic, titlul de arhiepiscop. În catedrala de la Curtea de Argeş a avut loc sâmbătă citirea Tomosului de canonizare a Sfinţilor Iachint, Mitropolitul ţării Româneşti, Neagoe Vodă Basarab şi Ioanichie cel Nou de la Muscel, aceasta fiind de fapt canonizarea locală a celor trei sfinţi. În oraşul Curtea de Argeş a avut loc şi o procesiune cu moaştele Sfintei Filoteea, care a fost purtată cu rugăciuni şi cântări duhovniceşti de la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc la Catedrala Episcopală.
De asemenea, la Târgovişte a fost mare sărbătoare sâmbătă, când a avut loc canonizarea locală a voievodului Neagoe Basarab, iar pelerinii s-au putut închina la moaştele Sfântului Nifon, aduse şi aşezate în Catedrala arhiepiscopală din Târgovişte, fiind strămutate aici de la Craiova. Şi aici a fost prezent la slujbă Părintele Patriarh Daniel.
Sâmbătă şi duminică, 26-27 septembrie, în Catedrala Episcopală din Râmnicu Vâlcea, în cinstea Sf. Antim, care este ocrotiroul vâlcenilor, s-au aflat spre închinare moaştele Sfinţilor Cuvioşi Grigorie Decapolitul de la Bistriţa şi Antonie de la Iezer, alături de cele ale Sfinţilor Mucenici Mercurie, Carp Episcopul şi Teodor Stratilat.
Sfântul Antim Ivireanul a mai fost sărbătorit şi la Biserica Sfânta Vineri din cartierul bucureştean Drumul Taberei, la Mănăstirea Antim din Bucureşti, la Mănăstirea Snagov, la Mănăstirea Cornu din judeţul Prahova, precum şi la alte lăcaşe de cult care îl au ocrotitor.
Citește pe Antena3.ro