x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfatul proştilor sau de ce merg tancurile...

Sfatul proştilor sau de ce merg tancurile...

21 Apr 2010   •   00:00
Sfatul proştilor sau de ce merg tancurile...
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Probabil plictisit de stereotipia problemelor curente ale activităţii guvernamentale, mereu aceleaşi: pensii, greve, nemulţumiri sociale, politichie, Guvernul Boc a trecut, cu succes, la tichia de mărgăritar: rezolvarea problemelor cauzate de ingratul nor de cenuşă vulcanică, ce ţine la sol păsăroii de fier ai aviaţiei.

Firesc, discuţia a avut loc la Palatul Victoria, unde pereţii sunt deja obişnuiţi cu fuga de idei şi nu mai reacţionează vehement la jocul cu vorbele. Acolo, curiozitatea lui Boc n-a mai putut răbda, şi a sărit direct la urechile ministrului Apărării, Gabriel Oprea: "Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi...nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele ?".

Doct, cu destulă experienţă, acumulată în lupta la baioneta intendenţei cu tancurile, Gabriel Oprea a răspuns la obiect precizând că pe nisipul fierbinte, tancu' nu-i nici el o fată cuminte. "În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat".

Numai că, absolut întâmplător, Oprea îşi însoţise de această dată şeful în neliniştea provocată de viitorul aviaţiei... Omu' s-a întrebat dacă nu cumva norul de cenuşă îi împiedică pe piloţi să vadă semafoarele, zebrele şi liniile de demarcaţie şi ce alte semne de circulaţie 'or mai avea ei pe acolo prin ceruri, şi d-aia nu le mai dau voie să zboare.
Trecând de faza Vanghelie, cea a căutării pe "goagăl", Oprea a aflat răspunsul de la specialiştii din domeniul combustiei şi propulsiei: motoarele, când dau cu nasu' de cenuşă, încep să gâfâie, se sufocă şi se opresc, CX nu mai curge, gravitaţia e o lege universală, şi d'aci pocinogu'  ...

Conform camerelor de luat vederi aflate la faţa locului, Boc a ascultat atent, a judecat rapid, şi a găsit soluţia, anume că, trebuie găsită o soluţie!
"Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic", a conchis cu speranţă în viitor Boc. Ale noastre speranţe... Punct.

×
Subiecte în articol: observator