x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfaturi pentru a trece peste momentele grele

Sfaturi pentru a trece peste momentele grele

23 Aug 2022   •   11:37
Sfaturi pentru a trece peste momentele grele

Viața este presărată de obstacole și momente dificile, care te pot destabiliza din punct de vedere emoțional. Una dintre cele mai grele situații este pierderea unei persoane apropiate. Șocul este atât de puternic încât durerea persistă o perioadă lungă de timp.

Tocmai de aceea, a opta pentru servicii funerare devine una dintre cele mai indicate variante la care poți apela. Mulți nu știu cum să gestioneze asemenea momente și ajung să trăiască în mod constant sentimente de anxietate sau chiar depresie. Este perfect normal ca procesul de vindecare să dureze în cazul trecerii în neființă a unui om drag. Nu înseamnă totuși că devine imposibil să o iei de la capăt.

De cele mai multe ori, viața nu este deloc dreaptă, dar orice lovitură încasată are rolul de a te face mai puternic.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste decesul unei persoane dragi:

  • Obișnuiește-te cu gândul – Da, e o treabă foarte grea, dar nu înseamnă că nu poți ajunge la liniște sufletească. Nu poți da timpul înapoi, tocmai de aceea ar fi mai bine să te gândești la viitor.
  • Alocă timp pentru meditație – Nici nu știi cât de bine îți va face o discuție sinceră cu tine sau o rememorare asupra a ceea ce s-a întâmplat. Încearcă să te izolezi pentru câteva ore de agitația cotidiană și să îți pui ordine în gânduri.
  • Nu ezita să te descarci – Dacă ai acumulat prea multe sentimente negative e foarte bine să te eliberezi. Uneori, o discuție cu o persoană apropiată devine cel mai bun antidot împotriva durerii.
  • Nu te neglija – Chiar dacă simți că universul tău s-a prăbușit în totalitate, nu uita să menții un echilibru la nivelul organismului. Hidratează-te corespunzător și nu încerca să treci peste principalele mese ale zilei.

 

 

Servicii funerare – Cât de important este să ceri ajutorul?

Încă un sfat important pe care merită să îl iei în calcul este să ceri ajutorul. În momentul pierderii unei persoane apropiate, majoritatea persoanelor aleg să se izoleze complet de ceilalți. Tocmai de aceea, resim constant stări de nervozitate și neliniște. În asemenea situații, o firmă specializată si un website de servicii funerare devine alternativa perfectă. Nimic nu se compară cu eficiența activităților derulate de specialiști în domeniu. Totuși, e indicat să analizezi cu atenție ofertele înainte de a lua o decizie. Cei mai buni oferă standarde înalte de:

  • Profesionalism – E important ca echipa la care ai apelat să îți garanteze experiențe plăcute. Profesioniștii în adevăratul sens al cuvântului știu cum să gestioneze momentele dificile. De asemenea, îți vor oferi, pe lângă serviciile derulate ca la carte și sprijin moral.
  • Multifuncționalitate – Firmele cu experiență știu să îmbine utilul cu plăcutul. Ei se vor ocupa de toate etapele aferente procesului de înmormântare, de la îmbălsămarea decedatului până la alegerea sicriului potrivit. De asemenea, vor duce la bun sfârșit activitățile de pomenire, nelipsite din obiceiurile românești.
  • Siguranță – Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de alegerea firmei de pompe funebre este siguranța. Asigură-te că totul se derulează conform standardelor legislative în vigoare. E important să primești factură pentru serviciile prestate și să fie încheiat un contract. De asemenea, interesează-te cu privire la reputația celor care derulează activitățile. Verifică informațiile afișate pe site-ul oficial sau cere părerea celor care au apelat deja la serviciile lor.

 

Gestionarea situațiilor dificile care apar pe parcursul vieții nu e deloc o misiune ușoară. Însă, nimic nu devine imposibil. Extrage lecția importantă din fiecare întâmplare nefericită și învață să-ți controlezi sentimentele negative. Meditează ori de câte ori simți nevoia și nu ezita să ceri ajutorul unei firme specializate în servicii funerare.

Alege cu încredere calitatea și bucură-te de experiențe unice.

×