x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfaturi pentru consumatori - Start la sezonul de reduceri

Sfaturi pentru consumatori - Start la sezonul de reduceri

11 Aug 2004   •   00:00

De la 1 august, comerciantii incep sa faca reduceri importante la produsele din stoc.

Iata insa ce trebuie sa stie cumparatorul cand se duce sa achizitioneze un produs sau un serviciu la pret redus. Perioadele de soldari se stabilesc de comerciant in perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna-iarna, si 1 august-31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara.

Orice anunt de reducere de pret exprimata in valoare absoluta sau in procent trebuie efectuat vizibil, lizibil si fara echivoc pentru fiecare produs sau grupa de produse identice (fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat, fie prin mentiunile "pret nou", "pret vechi" langa sumele corespunzatoare sau prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat).

Este interzis ca o reducere de pret pentru un produs si/sau serviciu sa fie prezentata consumatorilor ca o oferta gratuita a unei parti din produs si/sau serviciu. Vanzarea de soldare trebuie sa aiba loc in structurile de vanzare in care produsele respective erau vandute in mod obisnuit.

×
Subiecte în articol: observator