x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Shimon Naor a fost adus în România

Shimon Naor a fost adus în România

02 Aug 2010   •   00:00

Herşcovici Simen, zis Shimon Naor, căutat pentru a fi închis în urma livrării frauduloase de produse folosite la fabricarea armelor în ţări supuse embargoului de armament, a fost adus în ţară, luni seară, cu o cursă de linie de la Paris, fiind preluat de autorităţile române.

Săptămâna trecută, instanţa franceză a decis definitiv, predarea către autorităţile române a traficantului de arme Shimon Naor.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Paris a informat Ministerul Justiţiei, în 27 iulie 2010, că, prin hotărâre judecătorească definitivă, Curtea de Apel din Paris a dispus predarea către România a lui Herşcovici Simen, alias Shimon Naor, care are dublă cetăţenie română şi israeliană.
"Predarea efectivă urmează să se efectueze prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Internaţional Interpol din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a fost informat în acest sens în aceeaşi zi, fiind informată, totodată, conform legii şi instanţa de executare", a informat  Ministerul Justiţiei.

Herşcovici Simen, alias Shimon Naor, a fost pus în urmărire internaţională pentru a-şi executa restul de pedeapsă cu închisoarea (10 ani, şase luni şi 20 de zile) rămas de executat la care a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti, pentru trafic de armament.

Shimon Naor a fost prins la Paris în luna mai. Interpol Bucureşti a fost anunţat de către Interpol Paris că în 7 mai 2010 a Simen Herşcovici, cunoscut ca Shimon Naor, a fost arestat. Poliţia Română a sesizat Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală şi Ministerul Justiţiei pentru iniţierea procedurilor de predare a lui Shimon Naor.

×
Subiecte în articol: observator