x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Show aviatic pe Aeroportul Băneasa: Zeci de avioane supersonice fac spectacol pe cerul Capitalei (VIDEO)

Show aviatic pe Aeroportul Băneasa: Zeci de avioane supersonice fac spectacol pe cerul Capitalei (VIDEO)

21 Iul 2012   •   06:06
Show aviatic pe Aeroportul Băneasa: Zeci de avioane supersonice fac spectacol pe cerul Capitalei (VIDEO)

Cel mai mare show aerian din Romania – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012) se desfasoara in zilele de 21 si 22 iulie 2012, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa–Aurel Vlaicu.

Celebrand 100 de ani de istorie aeronautica a Aeroportului Bucuresti Baneasa, spectacolul aviatic din acest an reuneste, in premiera pentru Bucuresti, doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia), Turkish Stars (Turcia). Vor mai participa echipa Flying Bulls a Red Bull (n.r.- un avion retro si un elicopter capabil sa faca lupinguri), campionul mondial Jurkis Kayris, dar si formatiile autohtone Iacarii Acrobati, sportivii Aeroclubului Romaniei sau Fortele Aeriene Romane, Unitatea de Aviatie a Ministerului de Interne.



Frecce Tricolori (n.r. - Sagetile Tricolore) e formatia de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene din Italia. Este cel mai mare grup de acest tip din lume si foloseste 13 avioane de antrenament.



Turkish Stars - Turkish Stars este echipa nationala de acrobatie a Turciei si face parte din fortele aeriene. Pilotii zboara pe avioane supersonice si realizeaza manevre spectaculoase la viteze foarte mari

Red Bull - Flying Bulls - Echipa Flying Bulls a austriecilor de la Red Bull a adus la Bucuresti un bombardier autentic american folosit in al Doilea Razboi Mondial. Aparatul e un B-25 reconditionat in totalitate.

"Show-ul incepe sambata, la ora 10.00, si se va incheia duminica, la 14.30. Vom avea peste 70 de aeronave care participa la aceasta demonstratie, parasutisti civili si militari, vom avea zboruri de agrement, foarte multe formatii de acrobatie cu avioane, cu planoare, vom avea o expozitie statica, aflata intr-un hangar foarte mare. De asemenea, sunt doua expozitii statice in aer liber. Publicul este asteptat cu drag, are toate facilitatile asigurate, inclusiv locuri pentru umbra. Muncim de sapte luni la aceasta demonstratie aeriana si sunt convins ca este una dintre cele mai mari care s-a desfasurat pe cerul Bucurestiului", directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru.

Potrivit comunicatului organizatorilor, programul celor doua zile este urmatorul:

Sambata 21 iulie:

9.00–14.00 – Spectacol aerian
Evolutiile aeriene vor fi sustinute de:
- Frecce Tricolori (Italia) – invitati speciali
- Turkish Stars (Turcia) – invitati speciali
- Aeroclubul Romaniei
- Iacarii Acrobati
- Jurgis Kairys
- Flying Bulls
- Tarom
- Wizzair
- Fortele Aeriene Romane
13.00–21.00 Program artistic
- concerte sustinute de artisti din topurile muzicale romanesti
- muzica ambientala, trupe de dansatori
- zboruri de agrement sustinute de Tarom, Aeroclubul Romaniei, Scoala Superioara de Aviatie Civila
21.00–22.00 -spectacol aerian 'Zbor in Crepuscul'
Efecte speciale, lansari de parasutisti, planorism si acrobatii aeriene sustinute de Aeroclubul Romaniei, Fortele Aeriene Romane s.a.

Duminica, 22 iulie:

9.00–14.00 – spectacol aerian
Evolutiile aeriene vor fi sustinute de:
- Frecce Tricolori (Italia) – invitati speciali
- Turkish Stars (Turcia) – invitati speciali
- Aeroclubul Romaniei
- Iacarii Acrobati
- Jurgis Kairys
- Flying Bulls
- Tarom
- Wizzair
- Fortele Aeriene Romane

Intrarea publicului este libera. Accesul se face prin Romaero, incepand cu ora 8.00. Nu sunt disponibile locuri de parcare. Organizatorii recomanda folosirea mijloacelor de transport in comun.

×