x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şi-a lăsat paltonul în urmă pentru a-şi încălzi câinele. Cum au îndurat persoanele fără adăpost gerul nopţii

Şi-a lăsat paltonul în urmă pentru a-şi încălzi câinele. Cum au îndurat persoanele fără adăpost gerul nopţii

31 Ian 2012   •   16:03
Şi-a lăsat paltonul în urmă pentru a-şi încălzi câinele. Cum au îndurat persoanele fără adăpost gerul nopţii

In ultimele trei zile, doar agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti au dus in centrele sociale ale Primariei Capitalei 40 de persoane fara adapost care erau in pericol de a degera din cauza temperaturilor scazute.

Ultimul caz a fost unul grav. R.S., de 59 de ani, a fost gasit de agentii Politiei Locale Bucuresti in zona Parcului Moghioros din sectorul 6 dupa ce si-a petrecut noaptea pe o banca la –17 grade C. Barbatul se afla in stare de soc hipotermic si prezenta degeraturi la picioare si la maini. Politia Locala i-a acordat primul ajutor dupa care a solicitat sprijinul Serviciului de Ambulanta a Municipiului Bucuresti care a preluat prompt cazul.

Barbatul, care avea o patura la el, a cerut sa-si lase paltonul pe banca pe care dormise, pentru ca un caine maidanez, pe nume Ema, cu care se imprietenise, sa poata dormi pe el.

R.S. a declarat ca este nascut in Bucuresti si ca traieste de mai multi ani pe strada, iar de cand frigul a lovit Bucurestiul a incercat sa supravietuiasca dormind prin scarile de bloc. Noaptea trecuta abia a rezistat gerului pe banca din Parcul Moghioros. R.S. a fost dus la unul din centrele de asistenta sociala ale Primariei Capitalei unde a primit hrana si adapost.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti continua, alaturi de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, programul de adapostire a persoanelor fara adapost in centrele sociale.

×