x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şi la bulgari a nechezat lasagna. Produsul a fost retras de pe rafturile unui lanţ de supermarketuri

Şi la bulgari a nechezat lasagna. Produsul a fost retras de pe rafturile unui lanţ de supermarketuri

de Marina Constantinoiu    |    16 Feb 2013   •   18:09
Şi la bulgari a nechezat lasagna. Produsul a fost retras de pe rafturile unui lanţ de supermarketuri

Autorităţile bulgare au retras de la vânzare, cu titlu provizoriu, 86 de kilograme de lasagna scoasă la vânzare de un mare lanţ de supermarketuri, produsul fiind suspectat că ar conţine carne de cal nedeclarată, a anunţat Agenţia guvernamentală de Securitate Alimentară, citată de AFP.

Se fac teste

Vânzarea acestui produs a fost suspendată pentru a se putea efectua teste care să stabilească ce tip de carne a fost utilizat, a precizat Agenţia, fără a spune numele lanţului de supermarketuri vizat. France Presse precizează că până în prezent în Bulgaria nu a fost declarată vreo falsă etichetare, care să prezinte carne de cal nedeclarată drept carne de vită.
În plus, adaugă sursa citată, carnea de cal nu face parte din tradiţia culinară bulgară.

Spanghero, la zid

Firma franceză Spanghero, specializată în producţia de alimente semipreparate congelate şi în carnea proaspătă procesată (carne tranşată, fripturi gata pregătite, cârnaţi şi alte produse elaborate) a fost desemnată, la 14 februarie, de către Guvernul francez drept principala vinovată în cadrul scandalului privind carnea de cal din meniurile congelate. Avizul său sanitar a fost suspendat, precizează AFP. Dar compania susţine că este nevinovată în acest scandal, care se referă la o cantitate de circa 750 de tone de carne.


×
Subiecte în articol: lasagna carne de cal bulgaria supermarket