x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şi maşinile au "suflete pereche". Povestea unui bucureştean care şi-a găsit "clona" maşinii în faţa unui service auto

Şi maşinile au "suflete pereche". Povestea unui bucureştean care şi-a găsit "clona" maşinii în faţa unui service auto

de Mara Raducanu    |    27 Feb 2012   •   21:00
Şi maşinile au "suflete pereche". Povestea unui bucureştean care şi-a găsit "clona" maşinii în faţa unui service auto

Ce faci daca, intamplator, langa masina ta vezi o alta masina de aceeasi culoare , marca si numere de inmatriculare. Mai exact, 'o clona' a masinii al carei proprietar, normal si mai ales legal, esti tu... Nu, nu e o gluma! I s-a intamplat unui bucurestean. Uimit, omul a anuntat imediat politia. Momentan, 'clona' a fost sigilata si dusa in custodia Sectiei 13 de Politie. Potrivit primelor expertize, autoturismul are seriile modificate, iar placutele de inmatriculare pe care le avea sunt artizanale. In acest moment, se colaboreaza cu Interpolul pentru gasirea proprietarului, iar politia nu exclude posibilitatea ca autoturismul sa fie furat din strainatate, iar proprietarul ei nici sa nu stie acest lucru.

'La finele lunii noiembrie, un barbat a sesizat prin apel unic de urgernta 112 faptul ca pe o strada din Bucuresti, de pe raza Sectorului 3 a observat parcata o masina identica cu a lui si avand aceleasi numere de inmatriculare. A sesizat acest aspect, iar la fata locului au ajuns in cateva minute mai multe echipaje de politie.S-a constatat ca barbatul respectiv nu avea nici o problema cu masina pe care o detine, iar din expertizele efectuate a rezultat ca autoturiusmul pe care el l-a observat are seriile modificate, iar placutele de inmatriculare pe care le avea aplicate sunt artizanale.Autoturismul a fost sigilat si ridicat in vederea continuarii cercetarilor, in prezent aflandu-se in custodia politiei.In acest moment se colaboreaza inclusiv cu Interpol si Europol in vederea identificarii proprietarului autoturismului. Nu se exclude posibilitatea ca autoturismul sa fie furat din strainatate, iar persoana careia i-a disparut sa nu stie inca acest lucru', a declarat pentrui Jurnalul National, Diana Sarca, Purtatoarea de Cuvant a Politiei Capitalei.

Incredibil, dar adevarat: uite masina, nu e masina!

Iata ce spune "pagubitul": ' Va anunt de la inceput ca nu este vorba de o gluma sau de un trucaj foto. Fapta este adevarata. Intamplator am gasit ieri inca o masina identica cu a mea. Aceeasi culoare, marca si numere de inmatriculare.La inceput, politia nu a vrut sa o ridice deoarece masina nu era furata. Normal. Era o masina in plus. Normal era sa o iau eu. Din spusele politiei eu eram proprietar. Masina clonata avea parbrizul vopsit in zona unde ar fi trebuit sa se vada seria caroseriei. Numerele de inmatriculare erau eliberate de politie. Aveau acel RO in relief si valurile din partea de jos. La acel service unde am gasit-o nimeni nu stia nimic de ea. Dar cat timp am stat acolo s-au perindat zeci de colorati care se holbau la mine si la masina. Deranjati vizibil de prezenta politiei. Ce am facut? Am sunat la 112 si in 10 minute au inceput sa vina echipajele de politie. Am stat 6 ore langa masina pana in final a fost sigilata, ridicata si dusa la o sectie de politie. Politia de sector spunea ca este treaba celor de la circulatie, cei de la circulatie spuneau ca masina nu este in neregula fiind tot a mea si ca daca este furata, este treaba celor de la furturi. Cei de la furturi spuneau ca masina nu este furata fiind a mea. si tot asa. Pana la urma, m-am enervat si am vrut sa chem o platforma sa o ridice sa o duc la mine acasa. Daca toata lumea spunea ca este masina mea. Iar daca cautai masina in baza de date a politiei asa si aparea. O singura masina al carei proprietar eu eram. Intr-un final dupa 6 ore s-a decis sa o ia totusi politia si sa cerceteze cum a fost posibil ca cei de la inmatriculari sa "greseasca" si sa elibereze doua numere identice.

Dar masina avea 3 bile negre.
1. Era identica cu a mea si avea numerele mele
2. Seria din parbriz era acoperita sa nu poata fi citita.
3. La acel service auto unde am gasit-o nimeni nu stia a cui este si cine a venit cu ea. Desi pe suportul placutelor de inmatriculare era reclama acelui service auto.
Eu sunt convins ca masina era folosita sau pregatita pentru fapte demne sa ii imbogateasca pe anumiti interlopi. Iar daca erau depistati, fugeau sau lasau masina acolo. Politia urmand sa salte gascanul. Adica pe mine. Asta sa nu mai pun la socoteala ca putea produce un accident grav. Si tot gascanul era umflat. Eu doresc sa ma indrept cumva impotriva faptasilor. Stie cineva cum?'

×