x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Silviu Lung: Ataşamentul lui Adrian Păunescu faţă de Universitatea Craiova a fost total

Silviu Lung: Ataşamentul lui Adrian Păunescu faţă de Universitatea Craiova a fost total

05 Noi 2010   •   00:00

Fostul portar al Craiovei "Maxima", Silviu Lung, a declarat că ataşamentul lui Adrian Păunescu faţă de Universitatea Craiova a fost total şi că în perioada comunismului poetul "s-a confundat" cu echipa olteană. "Ataşamentul lui faţă de Craiova a fost total. A iubit oraşul, echipa şi a fost iubit de toată lumea", a spus Silviu Lung.



"Din păcate, în România se vorbeşte despre adevăratele valori numai atunci când nu mai sunt. Adrian Păunescu a fost un om, un poet cu o calitate excepţională. A fost persoana care a ştiut ca înainte de revoluţie să mobilizeze mase populare, prin bine cunoscutele spectacole cu cenaclul Flacăra. Era una dintre puţinele bucurii pe care le trăiam în acea perioadă. Chiar şi eu, împreună cu colegii mei de la Universitatea, după meciuri mergeam să ne delectăm la spectacolele sale. Ataşamentul lui faţă de Craiova a fost total. A iubit oraşul, echipa şi a fost iubit de toată lumea. Pot spune că în acea perioadă s-a confundat cu Universitatea Craiova. În urma lui a lăsat multe lucruri frumoase, iar imnul pe care l-a creat pentru Universitatea este excepţional. Respect total pentru Adrian Păunescu. Să-i fie ţărâna uşoară", a declarat Silviu Lung pentru Mediafax.

Preşedinte onorific la Universitatea Craiova, Adrian Păunescu, un înfocat suporter al Craiovei "Maxima", a compus versurile a două dintre cele mai populare imnuri din fotbalul românesc: "Oltenia, eterna Terranova" (Universitatea Craiova) şi "Suntem peste tot acasă" (Rapid).

×
Subiecte în articol: observator