x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul România 2030 se întărește cu încă un nume de prestigiu: Simon Anholt

Proiectul România 2030 se întărește cu încă un nume de prestigiu: Simon Anholt

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   10:03
Proiectul România 2030 se întărește cu încă un nume de prestigiu: Simon Anholt
Sursa foto: https://www.goodcountry.org/simon-anholt/

Reputatul consilier politic, autor și cercetător britanic Simon Anholt este noul membru al Consiliului Consultativ (advisory board) al „The New Economy Trust” (NET), platformă de politici publice susținută de Proiectul România 2030, cu sprijinul Friedrich Ebert Stiftung.

„Sunt încântat să fac parte din acest consiliu consultativ. NET este un proiect important pentru România, pentru Europa”, a declarat el cu acest prilej.

Simon Anholt este recunoscut ca principală autoritate mondială în materie de imagine națională, și a consiliat, de-a lungul timpului, șefi de stat și de guverne din peste 60 de țări, ajutându-i să se angajeze mai etic, mai imaginativ și mai strategic în relația cu comunitatea internațională.

Munca sa originală privind măsurarea și gestionarea imaginii țărilor, începută în anii 1990, s-a transformat de atunci într-o industrie globală. Această activitate a fost susținută, începând din 2005, de Anholt-Ipsos Nation Brands Index, un cadru de cercetare care a acumulat peste un miliard de puncte de date.  

În 2014, Anholt a lansat Good Country Index (GCI), un clasament care analizează cât de mult contribuie fiecare țară de pe glob la evoluția umanității.  

A fost vicepreședinte al Consiliului pentru diplomație publică al Ministerului britanic de Externe timp de 9 ani și parlamentar al Parlamentului European Cultural.

În 2009, profesorul Anholt a primit Premiul Nobels Colloquia pentru economie din partea unui comitet format din 10 economiști Nobel, iar, în 2010, a primit Premiul pentru excelență în domeniul dezvoltării durabile, în cadrul celui de-al 7-lea Forum Multicultural de la Paris.

Simon Anholt este autorul a șase cărți despre geopolitica etică și editor fondator emerit al principalei reviste academice „Place Branding and Public Diplomacy”.

Are un masterat în lingvistică și în literatură franceză și italiană, modernă și medieval, la Universitatea Oxford. A urmat studii internaționale la Colegiul Regal de Studii de Apărare din Marea Britanie și este profesor onorific de științe politice la Universitatea East Anglia.

Din Consiliul Consultativ al NET mai fac parte personalități de talie mondială precum Jacques Attali, Dan Goldin, George Iacobescu, Ivan Krastev.

 

Despre New Economy Trust (NET)

New Economy Trust (NET) acționează ca un spațiu de discuție și o platformă cu scopul de a proiecta împreună soluții de politici publice inovatoare, adaptate pentru dezvoltarea noilor membri ai Uniunii Europene.

Scopul NET este de a contribui la accelerarea procesului lor de convergență deplină și finalizarea integrării lor europene.

O atenție specială va fi acordată inegalităților sociale și economice, impactului revoluțiilor tehnologice verzi/digitale, viitorului muncii, formării profesionale și competențelor, drepturilor lucrătorilor din noua economie și altor domenii care contribuie la reziliența societății în întreaga Europă și în spațiul euroatlantic.

Mai multe detalii aici: www.ro2030.ro/new-economy-trust

 

Despre Proiectul România 2030

Proiectul România 2030 este un think-tank de politici publice, un generator și accelerator de idei.

El își propune să reunească oamenii și ideile care pot contribui la Saltul Istoric al României.

Bazat pe soluții și acțiuni concrete și nu pe lozinci sau populisme ieftine, Proiectul își propune să inspire elitelor politice, economice, academice și culturale din țară, din masiva diasporă românească și din mediile internaționale, curajul de a imagina un alt viitor.

 Mai multe detalii aici: www.ro2030.ro

×
Subiecte în articol: romania 2030 net Simon Anholt