x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția Guvernului, în cazul Halep. Premierul Ciucă o consideră nevinovată: „Să fim alături de ea!”

Reacția Guvernului, în cazul Halep. Premierul Ciucă o consideră nevinovată: „Să fim alături de ea!”

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   19:56
Reacția Guvernului, în cazul Halep. Premierul Ciucă o consideră nevinovată: „Să fim alături de ea!”
Sursa foto: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat public sprijinul pentru Simona Halep și consideră că ea este judecată astăzi într-un mod absolut incorect, a declarat miercuri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Premierul Nicolae Ciucă a făcut public sprijinul pe care îl acordă Simonei Halep. Domnia sa consideră că Simona Halep este judecată astăzi într-un mod absolut incorect, faţă de ceea ce a însemnat Simona Halep pentru România şi înseamnă în continuare. Din punctul domniei sale de vedere, Simona Halep este nevinovată şi este datoria noastră ca cetăţeni români să fim alături de ea”, a spus Cărbunaru.

Conform acestuia, Simona Halep reprezintă o etapă importantă din istoria tenisului românesc feminin și a oferit fiecărui roman bucuria succesului pe care l-a obţinut pe terenurile de tenis.

„Am fost alături de ea atunci când a jucat, atunci când a câştigat, am fost mândri atunci și este bine, mai ales în aceste momente complicate pentru ea, să îi fim alături cu toţii. Ar fi nedrept faţă de Simona Halep ca, înaintea vreunui verdict final, să ne grăbim să judecăm ceea ce ce întâmplă în acest context”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Fosta campioană de la Wimbledon și de la Roland Garros, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un stimulent sanguin interzis, la US Open, anul trecut.

Halep a negat cu tărie că a luat cu bună știință substanța interzisă și a declarat că are dovezi care arată că mici cantități de medicament împotriva anemiei au intrat în organismul ei dintr-un supliment licențiat care a fost contaminat.

Halep a declarat că a trimis dovezi despre contaminare la Federația Internațională de Tenis în decembrie și că a sperat ca cazul ei să fie audiat de un tribunal independent în februarie, dar că a fost amânat și că o nouă dată în martie a fost, de asemenea, amânată.

Săptămâna trecută, Halep a fost acuzată de o nouă încălcare separată a programului antidoping al tenisului și a cerut din nou să fie judecată de un tribunal independent.

Într-o declarație postată pe Twitter, Halep a spus că, în timp ce ITIA declara public că se angajează să o angajeze într-o "manieră empatică, eficientă și în timp util", ei au cerut în același timp ca tribunalul să amâne audierea ei pentru a treia oară.

„Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA", a adăugat ea.

 

 

 

×
Subiecte în articol: simona halep nicolae ciuca