x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii au primit undă verde să iasă în stradă

Sindicaliştii au primit undă verde să iasă în stradă

de Gabriela Antoniu    |    18 Ian 2012   •   21:00
Sindicaliştii au primit undă verde să iasă în stradă

Presedintele 'Cartel Alfa', Bogdan Hossu (foto), a declarat ieri ca membrii pe care ii reprezinta vor decide saptamana viitoare daca la sfarsitul lunii ianuarie vor recurge la proteste de strada sau greva gene­rala, avand in vedere scaderea nivelului de trai. Hossu a precizat ca membrii 'Cartel Alfa' sunt liberi sa participe la protestele din ultimele zile, urmand ca saptamana viitoare sa decida care sunt formele de manifestare la care vor recurge in conti­­nuare.

'Am facut o consultare cu membrii nostri pentru a vedea ce se poate face. Era prevazut pentru sfarsitul lunii ianuarie, indiferent daca erau sau nu aceste miscari in Romania, din cauza schimbarii de preturi si scaderii nivelului de trai si de salarizare', a precizat liderul sindical pentru Mediafax. Potrivit lui Hossu, sindicalistii pot recurge la mai multe modalitati de actiune, de la proteste de strada la greva generala. Si Fe­deratia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) isi consulta membrii de sindicat in aceasta saptamana, pentru declansarea grevei generale din 23 ianurie, fiind nemultumiti ca in 2012 nu se acorda nici o majorare salariala pentru salariatii din educatie, care nu isi pot recupera reducerea cu 25%.

Si CNSLR Fratia a anutat luni ca se solidarizeaza cu actiunile din Piata Universitatii, dar condamna actiunile extremiste, de incitare la violenta si actele huliganice, recomandand membrilor de sindicat sa sustina manifestarile democratice si cerand jandarmilor sa dea dovada de echilibru in raport cu manifestantii. 'Pentru a nu deturna caracterul spontan al actiunilor de protest, CNSLR-Fratia recomanda membrilor sai sustinerea acestor manifestari prin toate mijloacele democratice, in scopul atingerii obiectivului major al protestului – «inlaturarea atitudinilor dictatoriale si reintoarcerea la democratie»', se arata intr-un comunicat al CNSLR-Fratia.

×
Subiecte în articol: observator