x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii din învăţământ vor ataca ordonanţa privind reducerea de personal

Sindicaliştii din învăţământ vor ataca ordonanţa privind reducerea de personal

05 Ian 2010   •   00:00

Sindicaliştii din învăţământ au avertizat, marţi, că vor ataca ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind reducerea de personal din învăţământul preuniversitar, întrucât, consideră ei, această măsură "loveşte în interesele Educaţiei".



"Vom ataca ordonanţa prin toate metodele. Este incorect din partea Guvernului să atace domeniul unde nu s-a mărit numărul de salariaţi. Măsurile trebuiau luate în urma unei previziuni a sistemului", a declarat preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. În opinia sa, dascălii au pierdut, în aproape două luni, "absolut toate drepturile câştigate din 1990 până în prezent".

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a acuzat că proiectul de buget pentru 2010 acordă 6% din PIB pentru Educaţie numai "formal, pe hârtie". El a afirmat că bugetul a fost făcut de Ministerul Finanţelor la indicaţia Fondului Monetar Internaţional.

Cornea a acuzat şi că au fost reduşi banii pentru investiţii, dar şi pentru salarii. "Această ordonanţă de urgenţă nu e de natură să ducă la îmbunătăţirea actului educaţional. Reforma trebuie să pornească de la formarea de competenţe şi apoi să se umble la planurile-cadru şi la curriculă", mai citează Agerpres. Liderul sindical a afirmat că va ataca ordonanţa la Curtea Constituţională.

Reprezentantul Federaţiei Educaţiei Naţionale, Teodor Fârţolea, a susţinut că sindicatul pe care îl reprezintă a insistat pentru centralizarea corectă a cifrelor de la nivelul fiecărui judeţ, deoarece în ordonanţa de urgenţă acestea au fost "puţin eronate".

El a anunţat că, pe 11 ianuarie, FEN va transmite ministerului un punct de vedere, explicând că sindicaliştii vor veni cu alte ajustări la propunerile ministerului. 

×
Subiecte în articol: observator