x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii din Poliţie îi cer dovezi chestorului Liviu Popa

Sindicaliştii din Poliţie îi cer dovezi chestorului Liviu Popa

28 Ian 2011   •   16:14
Sindicaliştii din Poliţie îi cer dovezi chestorului Liviu Popa

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Marian Gruia, a declarat că şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Liviu Popa, trebuie să aducă dovezi la cele declarate.

"Este o declaraţie care nu face cinste unui şef al Poliţiei Române. De când a fost numit şef al Poliţiei Române, domnul chestor Liviu Popa, nu a consultat sindicatele. Vedem astfel de declaraţii pe posturile de televiziune. Iar această declaraţie, dacă nu o va şi proba, vom vedea ce vom face referitor la această declaraţie pentru că nu face cinste poliţiei Române", a declarat Marian Gruia, citat de realitatea.net.

Întrebat dacă există cazuri de poliţişti care consumă băuturi alcoolice în timpul activităţii, Marian Gruia a declarat că "poate pădure fără uscături nu există. Însă, până acum, nu am văzut astfel de poliţişti în timpul serviciului sub influenţa băuturilor alcoolice, care să nu facă cinste uniformei de poliţist. Dar dacă dumnealui a constatat astfel de fapte şi nu a luat măsuri, este foarte grav".

Pe de altă parte, vicepreşedintele Pro Lex, Florin Vâlnei, susţine că acestă declaraţie a chestorului Liviu Popa îi va deruta pe cetăţeni.

"Ce să mai spună omul de rând, când şeful Poliţiei Române iese în public şi spune că în rândurile noastre sunt numai beţivi. Noi vrem o dată să facem reformă, o dată să scuturăm acest minister, să dăm afară toţi oamenii care nu-şi fac datoria, beţivi, nebeţivi. Ca în orice instituţie din România, sunt oameni care fac cinste instituţiei şi sunt care nu fac. Însă nu trebuie să ieşim cu astfel de declaraţii", a declarat vicepreşedintele Florin Vâlnei.

×