x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicalistii tipa la PNA Oradea

Sindicalistii tipa la PNA Oradea

21 Sep 2004   •   00:00

Serviciul teritorial Oradea al Parchetului National Anticoruptie respinge acuzatiile aduse de Sindicatul Liber si Independent Petrom-Petromservice Marghita, care considera abuziva arestarea liderului sindical Ioan Kovacs.

"Parchetul National Anticoruptie respinge orice fel de acuzatii referitoare la modul in care este desfasurata urmarirea penala impotriva inculpatului. Toate masurile, inclusiv cea a arestarii preventive, au fost luate cu respectarea legii, in baza unor probe concludente, administrate cu respectarea tuturor garantiilor procesuale. Orice conotatie, de alta natura, poate sa apartina media sau altor factori, dar este straina de atitudinea procurorilor", se arata intr-un comunicat al PNA Oradea.

SCUZE. Sindicatul Liber si Independent Petrom-Petromservice Marghita considera abuziva retinerea de catre PNA a liderului lor, Ioan Kovacs, si reclama existenta unor jocuri de culise in arestarea acestuia. Potrivit unui comunicat semnat de Consiliul SLI Petrom- Petromservice Marghita, remis vineri presei, arestarea liderului sindical s-ar fi facut "ca urmare a unor jocuri de culise si pe baza marturiei unor persoane cercetate penal pentru evaziune fiscala". Vicepresedintele sindicatului petrolistilor de la Schela de foraj Marghita, din cadrul Sucursalei Suplacu de Barcau a SNP Petrom a fost arestat, vineri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bihor, la o zi dupa ce a fost retinut de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al PNA, pentru doua infractiuni de trafic de influenta.

ACUZATIILE. Ioan Kovacs (44 de ani) a ajuns in atentia procurorilor PNA Oradea in urma unui denunt formulat de un om de afaceri din judetul Salaj, Gavril Neaga. Acesta a declarat procurorilor ca, in cursul anului 2000, liderul sindical i-ar fi cerut sa execute mai multe lucrari, in valoare totala de 4.900 euro, la casa pe care o avea in constructie, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa conducerea sucursalei Petrom pentru ca firma de constructii a acestuia sa primeasca in continuare lucrari. Liderul sindical al Schelei de foraj Marghita este acuzat, de asemenea, ca, in perioada 2001-2002 a mai pretins si primit de la Neaga contravaloarea in lei a 4.000 de dolari, sustinand ca poate interveni pe langa un functionar din centrala SNP Petrom in vederea aprobarii compensarilor cu produse petroliere a contravalorii lucrarilor de constructie efectuate de firma Adelcons la sucursala Suplac a SNP Petrom. Potrivit PNA, anchetatorii au indicii certe ca, in 13 septembrie, Kovacs a incercat sa influenteze un martor in dosar, in sensul de a da declaratii nereale si de natura a impiedica stabilirea adevarului. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator