x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatele reîncep protestele în stradă

Sindicatele reîncep protestele în stradă

de Diana Scarlat    |    01 Sep 2010   •   00:00

Federaţia Agrostar a anunţat ieri mitinguri pe 2 septembrie în fiecare reşedinţă de judeţ, urmând ca după o săptămână producătorii agricoli să vină în Capitală, unde vor organiza un miting de amploare, iar profesorii, poliţiştii, medicii şi alte categorii de bugetari vor ieşi în stradă pe 7 octombrie, chiar de Ziua Internaţională a Muncii Decente.

Bugetarii sunt nemulţumiţi de scăderea salariilor, de grila unică de salarizare şi de valoarea salariului minim propusă de Guvern, iar agricultorii protestează faţă de lipsa de politici a Guvernului Boc.
Agricultorii arată că nu şi-au primit subvenţiile în conformitate cu prevederile legale, Executivul nerespectându-şi angajamentele. Una dintre revendicările protestatarilor este şi demisia ministrului Agriculturii, pe care Agrostar a cerut-o în mai multe rânduri. CNS "Cartel Alfa" a anunţat, de asemenea, declanşarea grevei generale în mai multe sectoare de activitate, dacă revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, printre acestea fiind salariul minim pe economie stabilit între 675 şi 750 de lei, propunerea Guvernului fiind pentru numai 650 de lei.

"Dacă Guvernul României, după discuţiile pe care le vom avea în această perioadă, nu va înţelege argumentele pe care «Cartel Alfa» le va prezenta, suntem obligaţi să începem acţiuni în stradă", a declarat Romulus Niţă, vicepreşedinte CNS "Cartel Alfa". Discuţiile dintre Guvern şi partenerii sociali, respectiv sindicate şi patronate, pe marginea valorii salariului minim pe economie vor continua săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: observator