x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinucigaşul de serviciu s-a mutat în Pajura. Nicolae Stanciu vrea să discute cu ministrul Justiţiei

Sinucigaşul de serviciu s-a mutat în Pajura. Nicolae Stanciu vrea să discute cu ministrul Justiţiei

28 Sep 2012   •   15:06
Sinucigaşul de serviciu s-a mutat în Pajura. Nicolae Stanciu vrea să discute cu ministrul Justiţiei

Barbatul care in august 2011 a stat sapte ore pe un stalp de langa Palatul Cotroceni si a amenintat ca se impusca daca presedintele nu va sta de vorba cu el, s-a urcat vineri pe o macara, in cartierul bucurestean Pajura si spune ca se arunca in gol daca ministrul Justitiei nu vine sa-i asculte revendicarile.

Potrivit anchetatorilor, barbatul s-a urcat pe macara de la ora 7.00. La fata locului au venit imediat echipaje ale Politiei, Jandarmeriei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care au adus o autoscara pentru a-l ajuta pe protestatar sa coboare.

In ciuda eforturilor depuse de negociatorii Politiei Capitalei, barbatul a refuzat sa renunte la protest, insistand ca la fata locului sa vina ministrul Justitiei, pentru a-i asculta revendicarile. In caz contrar, acesta sustine ca se va arunca in gol.

Surse din Politie vorbesc despre faptul ca protestatarul este Nicolae Stanciu, in varsta de 29 de ani, care nu este la primul gest de aces fel.

Pe 8 iunie 2011, acesta s-a urcat pe un stalp de langa Palatul Cotroceni si a amenintat ca se sinucide, fiind convins sa renunte la protest dupa aproximativ sase ore. Atunci, barbatul s-a legat cu trei cabluri electrice tricolore de stalp si de gat, acuzand tot justitia pentru gestul sau si cerand sa stea de vorba cu presedintele.

Doua luni mai tarziu, in august 2011, Nicolae Stanciu s-a urcat tot pe un stalp din zona Palatului Cotroceni si a amenintat ca se impusca in cap daca nu vine sa stea de vorba cu el presedintele Traian Basescu. El a afisat o panza pe care scria "Nu exista drepturile omului in Romania. Va rog sa imi dati dreptul la moarte" si s-a legat de stalpul de iluminat cu o sarma prinsa in jurul gatului. Barbatul spunea ca a fost nedreptatit intr-un proces cu firma la care a lucrat. Cinci negociatori de la Politia Capitalei au discutat atunci cu barbatul, reusind sa-l convinga sa coboare dupa aproximativ sapte ore.

Surse oficiale declarau anul trecut pentru Mediafax ca barbatul a fost diagnosticat cu "sindrom depresiv reactiv si tulburare de personalitate polimorfa".

Stanciu a fost internat atunci la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", fiind examinat si de medicii de la Institutul National de Medicina Legala, in urma unei ordonante a procurorilor.

×
Subiecte în articol: cotroceni sinucigas macara