x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șir de nereguli într-un local din sectorul 5: brățări de acces vândute la negru și droguri

Șir de nereguli într-un local din sectorul 5: brățări de acces vândute la negru și droguri

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2023   •   18:00
Șir de nereguli într-un local din sectorul 5: brățări de acces vândute la negru și droguri

Un șir întreg de nereguli a ieșit la iveală în urma unui control făcut duminică într-un local din sectorul 5. Brățările de acces și alcoolul se vindeau la negru, iar nouă persoane aveau droguri. În local a fost găsit și un urmărit național și internațional.

Polițiștii din București, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și inspectori din Direcția Generală de Poliție Locală – Sector 5, dar și comisari din cadrul OPC Sector 5 au făcut, duminică, un control la un local din Sectorul 5 al Capitalei, unde se desfășoară diferite evenimente.

La momentul controlului comun, în locație se desfășura un eveniment, fiind identificate și legitimate aproximativ 50 de persoane.

Accesul la eveniment se realiza pe baza vânzării unor brățări de acces, acestea nefiind fiscalizate, ocazie cu care s-au confiscat 2.580 de lei și 20 de euro, sume de bani care ar fi provenit din comercializarea brățărilor de acces. Cercetările se fac pentru evaziune fiscală.

Totodată, în casieria unității a fost identificată suma de 684 de lei, care nu a putut fi justificată, sumă care ar fi provenit din vânzarea băuturilor, context în care societatea comercială a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, comisarii OPC Sector 5 au aplicat trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei, iar polițiștii locali au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei, urmând a fi efectuate și verificări suplimentare pe linia respectării prevederilor legale de către inspectori din cadrul ISU B-IF.

De asemenea, în timpul acțiunii au fost depistate 9 persoane care aveau asupra lor mai multe substanțe, susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Secției 18 Poliție în vederea lămuririi situației de fapt, cercetările urmând a fi continuate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

În cadrul acțiunii a fost identificată și o persoană care figura ca fiind urmărită național și internațional, verificările urmând a fi continuate de Secția 19 pentru lămurirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: șir nereguli bratari droguri