x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sirian prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane

Sirian prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane

13 Mai 2022   •   19:05
Sirian prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane

Un cetățean sirian a fost prins joi pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane, anunță Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă-Otopeni au identificat joi, cu ocazia efectuării unui supracontrol la îmbarcarea pasagerilor pe o cursă aeriană cu destinaţia Viena, un cetățean care a prezentat un pașaport eliberat de Marea Britanie. Din verificări a rezultat că persoana în cauză nu este una și aceeași cu cea din document.

În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul, de origine siriană, a intrat şi a ieşit legal din România în baza unui document de călătorie personal eliberat de autorităţile palestiniene pentru refugiați sirieni şi a unei vize de scurtă şedere în scop de afaceri.

În zona de tranzit a aeroportului, bărbatul a primit de la o altă persoană paşaportul Marea Britanie şi cartea de îmbarcare către Viena.

Polițiștii au descoperit şi călăuza, un cetățean suedez de origine siriană, ce intenționa să călătorească spre Varşovia.

Cei doi au fost reţinuţi, fiind deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de migranți, tentativă la trecere frauduloasă a frontierei şi fals privind identitatea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

(sursa: Mediafax)

×