x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sirieni, ajutați de români, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Sirieni, ajutați de români, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   10:40
Sirieni, ajutați de români, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au prins opt cetățeni sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunși într-un loc special amenajat al unui microbuz, printre marfa transportată.

Potrivit Poliției de frontieră, vineri dimineața, două persoane s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, dinspre Bulgaria, călătorind cu un microbuz, unul fiind șofer, celălalt pasager. În momentul prezentării documentelor, șoferul, un cetățean român în vârstă de 23 de ani, a introdus o bancnotă de 50 de euro în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport, oferind-o unui polițist de frontieră, cu scopul de a evita controlul fizic amănunțit al microbuzului.

Polițiștii de frontieră au informat ofițerii DGA. Totodată, aceștia au verificat compartimentul pentru marfă al microbuzului, unde au găsit, într-un spațiu special amenajat, opt persoane de sex masculin, cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani.

Din cercetări a rezultat că persoanele descoperite au fost preluate de către cei doi români din Sofia, urmau să fie introduse în mod fraudulos în România și aveau ca destinație finală Germania.

În cauză se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat de către cei 8 cetățeni sirieni, respectiv dare de mită și trafic de migranți pentru șoferul microbuzului și trafic de migranți pentru pasager.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii de origine siriană au fost predați Poliției de Frontieră din Republica Bulgaria.

Cei doi cetățeni romîni au fost reținuți, urmând ca sâmbătă să fie prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

 

×
Subiecte în articol: sirieni romani