x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Site-ul Bursei de Valori Bucureşti a fost accesat de un număr neobişnuit de mare de vizitatori

Site-ul Bursei de Valori Bucureşti a fost accesat de un număr neobişnuit de mare de vizitatori

24 Aug 2015   •   17:21
Site-ul Bursei de Valori Bucureşti a fost accesat de un număr neobişnuit de mare de vizitatori
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Website-ul Bursei de Valori Bucureşti /BVB/ - www.bvb.ro - a fost afectat luni de numărul neobişnuit de ridicat de vizitatori, în contextul scăderii puternice a burselor europene.

'Numărul ridicat de vizitatori ai site-ului BVB este determinat de interesul acestora faţă de evoluţia bursei din România în contextul evoluţiei pieţelor la nivel global de astăzi. Bineînţeles, această situaţie nu a afectat şi activitatea de tranzacţionare, care se desfăşoară în parametri normali, şi nici serviciile automate de date BVB', a precizat BVB.

BVB menţionează că evoluţia pieţei şi tranzacţiile realizate la BVB pot fi urmărite în condiţii optime prin intermediul aplicaţiilor pentru smartphone şi tabletă dezvoltate de BVB şi disponibile gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

'Suntem foarte multumiţi şi motivaţi de faptul că varianta de desktop a website-ului nostru a reuşit să atragă un interes atât de ridicat din partea investitorilor şi a potenţialilor investitori şi acum ne readaptăm intensiv măsurile tehnice pentru a face faţă mai bine, în viitor, unui astfel de interes ridicat', a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Bursele europene au scăzut puternic luni dimineaţă, un important indice bursier atingând cea mai scăzută valoare din ultimele şapte luni, în condiţiile în care bursa de la Shanghai a înregistrat o contracţie de peste 8%, ceea ce a afectat şi restul burselor asiatice, potrivit Reuters.

Anterior, bursele asiatice au atins cele mai scăzute valori din ultimii trei ani din cauza prăbuşirii bursei chineze. Principalul indice bursier chinez, Shanghai Composite Index, a închis şedinţa în cădere cu 8,49% până la 3.209,91 puncte, cel mai grav declin înregistrat după luna februarie 2007.

×