x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Site-ul Universităţii "Babeş-Bolyai", spart de hackeri înaintea vizitei cancelarului german

Site-ul Universităţii "Babeş-Bolyai", spart de hackeri înaintea vizitei cancelarului german

12 Oct 2010   •   00:00
Site-ul Universităţii "Babeş-Bolyai", spart de hackeri înaintea vizitei cancelarului german

Pagina web a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj a fost spartă de hackeri, înainte de vizita cancelarului german Angela Merkel. Hackerul a lăsat un mesaj jignitor la adresa universităţii.

Atacatorul a lăsat şi un mesaj: "r00t.hax0r v-o trage la m..e că o rămas fără bere", potrivit stiridecluj.ro.

Pagina de internet a Universitătii "Babeş-Bolyai" Cluj se deschidea normal, dar după câteva secunde, lângă fotografia cancelarului german, apare mesajul lăsat de hacker.

Echipa de informaticieni de la UBB Cluj a înlăturat după ora 1.00 mesajul lăsat de hacker şi site-ul Universităţii a revenit la normal. Conducerea UBB nu a trimis niciun comunicat în legătura cu acest incident.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Cristina Nistor, a declarat că mesajul a fost postat în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 0.30, anunţă Mediafax.

"Specialiştii noştri informaticieni au intervenit rapid şi au reuşit ştergerea mesajului care a apărut în jurul orei 0.30 în noaptea de luni spre marţi. Nu a rămas pe site decât circa o jumătate de oră. UBB va înainta o plângere la Poliţie pentru prinderea celor care au săvârşit această infracţiune informatică", a spus Nistor.

×
Subiecte în articol: observator