x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situaţia pacienţilor arşi internaţi la Spitalul de Arşi - 7 pacienţi la terapie intensivă

Situaţia pacienţilor arşi internaţi la Spitalul de Arşi - 7 pacienţi la terapie intensivă

08 Noi 2015   •   13:55
Situaţia pacienţilor arşi internaţi la Spitalul de Arşi - 7 pacienţi la terapie intensivă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Şapte pacienţi sunt internaţi pe Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi, dintre aceştia unul neintubat iar alţi şase intubaţi, a declarat, duminică, directorul medical Cristian Niţescu.

"Şapte pacienţi sunt la Terapie Intensivă, încă 12 pe secţiile obişnuite. Din cei 7 care sunt pe terapie intensivă, unu este neintubat, şase intubaţi şi din cei intubaţi pentru doi se fac demersurile pentru a pleca, unul la un spital din Zurich (Elveţia) şi unul în Finlanda. Doi sunt netransportabili şi la două persoane familia nu a fost de acord să plece în străinătate. Ca stare generală, doi sunt în stare foarte critică, mai sunt patru care sunt în stare gravă dar stabilă, încă un pacient care este pe terapie intensivă dependent de oxigen dar este într-o stare mulţumitoare", a precizat Niţescu.

El a confirmat că unul din membrii trupei care cânta în ''Colectiv'' când s-a produs incendiul va pleca în Elveţia deşi iniţial se făcuseră demersuri pentru a pleca în Franţa.

"Au plecat doi pacienţi, unul printr-o Fundaţie în Israel, celălalt a plecat în Belgia după ce nişte medici de acolo au venit şi au selectat pacienţii din spitalele bucureştene. Cei doi sperăm să plece în cursul zilei de astăzi", a mai spus medicul chirurg.

Întrebat dacă s-a întârziat cu plecarea răniţilor în străinătate, Niţescu a spus că este foarte greu de spus având în vedere că în primele trei zile, după cum bine este ştiut, este perioada de şoc combustional în care trebuie ca răniţii să fie stabilizaţi şi abia după aceea operaţi şi susţinuţi din punct de vedere al terapiei intensive.

"Foarte greu de cântărit o asemenea decizie şi probabil că fiecare caz trebuie individualizat în condiţiile în care sunt atât de mulţi şi la atâtea spitale", a spus medicul. El a menţionat că deja au fost externaţi doi pacienţi în cursul zilei de vineri.

''Mai sunt 12 pacienţi gravi dar aproape toţi au suferit intervenţii chirurgicale cu toate că suprafaţa lor de arsură nu a fost foarte mare. Probabil că în zilele următoare se vor mai externa dar nu foarte mulţi", a declarat directorul medical.

×