x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situaţia pacienţilor arşi internaţi la Spitalul Militar, 2 pacienţi la terapie intensivă

Situaţia pacienţilor arşi internaţi la Spitalul Militar, 2 pacienţi la terapie intensivă

08 Noi 2015   •   11:53
Situaţia pacienţilor arşi internaţi la Spitalul Militar, 2 pacienţi la terapie intensivă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Doi pacienţi internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'' sunt încă internaţi în Secţia de terapie intensivă însă ar putea fi transferaţi pe Secţia de chirurgie plastică, a declarat, duminică, comandantul unităţii spitaliceşti, Florentina Ioniţă Radu.

"În aceste moment sunt internaţi 9 pacienţi. Doi pacienţi sunt încă în Terapie Intensivă. În acest moment sunt în Blocul operator al Secţiei de chirurgie plastică şi vor fi pansaţi şi evaluaţi. Se va decide dacă este cazul, şi bănuim că este cazul, să poată fi transferaţi spre secţia de chirurgie plastică şi arsuri. Ceilalţi şapte pacienţi, secţia de chirurgie avea ieri şapte pacienţi stabili, cea mai mare partea cu grefe efectuate, s-au reefectuat pansamente asupra tuturor. Cei doi pacienţi din terapie intensivă sunt evaluaţi şi noi dorim să fie transferaţi, şi considerăm că starea lor generală este staţionară, şi pot fi transferaţi în secţia de chirurgie plastică şi arsuri. Mai mult de jumătate din pacienţii care sunt internaţi în spitalul nostru au o stare gravă dar nu care să le pună viaţa în pericol în acest moment. Evoluţia poate să fie imprevizibilă de la zi la zi şi de la oră la oră", a afirmat medicul.

În ceea ce priveşte ceilalţi pacienţi internaţi la Spitalul Militar, medicul a afirmat că stare acestora este staţionară şi evoluţia lor este ţinută sub control. Potrivit acestuia, în cursul zilei de sâmbătă o pacientă a fost transferată la Spitalul AKH din Viena.

"Din câte ştim până acum, transportul s-a desfăşurat în condiţii bune, nu a avut probleme. Era o pacientă cu o stare destul de gravă, la care plămânii erau intens afectaţi. Faptul că este într-un centru atât de mare cum este Spitalul AKH din Viena este un lucru benefic pentru că în cazul în care apar complicaţii pulmonare au un sector foarte bine dezvoltat şi pentru chirurgia toracică şi pulmonară", a susţinut Florentina Ioniţă Radu.

Referitor la unul dintre pacienţii transferaţi la o unitate medicală din Olanda, studentul de la Politehnică, comandantul Spitalului Militar Central a spus că transportul acestuia a fost asistat de un medic al acestei unităţi spitaliceşti, transportul fiind unul dificil.

Potrivit comandantului starea pacientului este una staţionară.

"Referitor la ceilalţi pacienţi care au fost transferaţi în Rotterdam, cel mai grav pacient a fost studentul de la Politehnică, al cărui transport a fost asistat şi de un medic de la terapie Intensivă de la Spitalul Militar. Din ce mi-a spus medicul, transportul a fost destul de dificil. A fost îndeaproape supravegheat, avea nevoie de suport de noradrenalină care să îi ţină tensiunea. Presiunea în 'Spartan' este bine presurizată dar la înălţimea la care zboară sunt jocuri mari de presiune şi înseamnă o cu totul şi cu totul altă provocare pentru medicul din Terapie Intensivă. Iniţial era destinat să meargă la un centru de mari arşi aflat la 250 de km. de Rotterdam, urma să fie preluat cu un echipaj de paramedici, însă medicul nostru nu a fost de acord. Distanţa de 250 de km. i-ar fi pus viaţa în pericol. Avionul românesc a aşteptat încă jumătate de oră până a venit un echipaj dotat specific cu medici de terapie intensivă şi reanimare care au preluat pacientul şi l-au lăsat în Rotterdam", a explicat medicul militar.

Florentina Ioniţă Radu a precizat că Spitalul Militar este în permanentă legătură cu ataşatul militar în Belgia şi Olanda care informează asupra stării de sănătate a pacienţilor transferaţi acolo.

×