x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situație dramatică a paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Un singur loc liber în toată țara

Situație dramatică a paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Un singur loc liber în toată țara

08 Oct 2021   •   13:25
Situație dramatică a paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Un singur loc liber în toată țara
Sursa foto: Hepta

Singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, vineri, în județul Timiș. În București nu există niciun loc.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, însă vineri nu este niciunul liber.

La nivel național există o rezervă operațională de 131 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel national există un singur pat ATI destinat COVID-19, în județul Timiș. În Capitală nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ati timiş COVID