x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situatie INCREDIBILA la IPJ Hunedoara. Mașinile de poliție nu sunt dotate cu sirene, iar stațiile de emisie-recepție nu funcționează

Situatie INCREDIBILA la IPJ Hunedoara. Mașinile de poliție nu sunt dotate cu sirene, iar stațiile de emisie-recepție nu funcționează

11 Mai 2017   •   14:04
Situatie INCREDIBILA la IPJ Hunedoara. Mașinile de poliție nu sunt dotate cu sirene, iar stațiile de emisie-recepție nu funcționează

De la maşinile cu plafoane mucegăite, tapiţerii rupte, caroserii ruginite şi până la securitatea informaţiilor cu care lucrează. Pentru că staţiile mobile nu funcţionează, comunică prin telefoanele personale. Polițistul e din Hunedoara şi ştie că riscă mult, dar spune că s-a săturat. Se teme de represalii şi de aceea am decis să-i protejăm identitatea. Iată ce ne-a povestit în exclusivitate.

Polițist IPJ Hunedoara: "Lipsa semnalelor acustice nu funcţionează de mai bine de un an. S-au făcut demersuri, dar degeaba. În fiecare zi ne supunem unor pericole mari, pentru că nu putem avertiza conducătorii că ne deplasăm la urgenţe. Nu avem nici măcar claxonul funcţional la autoturisme."

Atunci când trebuie să intervină la un accident grav sau să pornească în urmărire, poliţiştii pot doar spera ca ceilalţi şoferi să le vadă semnalele luminoase şi să le lase drumul liber. Oricum, maşinile de poliţie pot face cu greu faţă unor fugari: au caroseriile ruginite, plafoane mucegăite, tapiţeriile rupte. Poliţistul hunedorean reclamă şi că toţi colegii sunt nevoiţi să îşi folosească telefoanele personale în locul staţiilor.

Polițist IPJ Hunedoara: "Staţiile de emisie recepţie nu funcţionează din cauza semnalului, nu avem semnal, iar dispoziţiile din dispecerat ne sunt transmise prin telefonul mobil, iar verificările în baza de date le facem tot prin intermediul telefoanelor noastre personale".

Astfel de metode sunt însă periculoase.

Poliţistul hunedoarean susţine că a tot făcut sesizări în ultimul an, dar lucrurile nu s-au schimbat. Sesizări au făcut şi alte persoane, iar Poliţia Română face un control la IPJ Hunedoara. Sunt verificaţi 12 ofiţeri, dintre care 8 cu funcţii de conducere.

 

Sursa stiri.tvr.ro

×
Subiecte în articol: IPJ Hunedoara masini de politie