x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situațiile în care masca de protecție poate fi îndepărtată în spațiile deschise

Situațiile în care masca de protecție poate fi îndepărtată în spațiile deschise

26 Oct 2020   •   11:51
Situațiile în care masca de protecție poate fi îndepărtată în spațiile deschise

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, hotărârea prin care prezintă excepțiile în care masca de protecție poate fi îndepărtată în spațiile deschise, pentru perioade scurte de timp.

Astfel, masca poate fi îndepărtată pentru fumat, pentru consumul produselor alimentare sau băuturilor î afara teraselor, cât și pentru desfășurarea de activități sportive individuale.

CNSU a adoptat, în şedinţa de luni, Hotărârea 50 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea şi clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În localităţile sau judeţele în care portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane", prevede hotărârea CNSU.

De asemenea, CNSU a actualizat lista cu țările situate în „zona galbenă”, pentru care se instituie măsura carantinei.

×