x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SMURD şi Ambulanţă, asaltate cu mii de apeluri în ultimile 24 de ore

SMURD şi Ambulanţă, asaltate cu mii de apeluri în ultimile 24 de ore

11 Aug 2010   •   00:00

Un număr de 6.395 de apeluri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la SMURD şi Serviciile de ambulanţă, cifră ce depăşeşte cu 8 - 10% media normală, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Czeke Attila.



Potrivit acestuia,citează Agerpres, 44 de persoane au căzut în stradă din cauza lipotimiilor, sincopelor şi problemelor respiratorii.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că au fost înregistrate şapte decese. Dintre acestea, o persoană în vârstă prezenta metastaze, la alte două persoane nu se poate corela decesul cu canicula, iar la patru persoane există o posibilă corelare între cauza decesului cu expunerea îndelungată la soare.

Totodată, a fost înregistrat un caz de lipotimie, iar persoana a fost transportată din Tulcea la Bucureşti la Spitalul Floreasca, în prezent starea de sănătate fiind în curs de îmbunătăţire.

Raed Arafat a mai spus că a recomandat agenţilor economici să adapteze programul de lucru pentru cei care lucrează în aer liber sau spaţii închise cu căldură foarte mare.

×
Subiecte în articol: observator