x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SNSPA: Cursuri gratuite de antreprenoriat şi abilităţi manageriale pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere

SNSPA: Cursuri gratuite de antreprenoriat şi abilităţi manageriale pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere

27 Ian 2013   •   12:10

Ai o idee de afaceri şi ai în plan lansarea unei firme în anul 2013, dar ai nevoie de know-how pentru a reuşi? Vrei să ai succes pe cont propriu? Acum ai oportunitatea de a învăţa cum să dezvolţi o afacere sub îndrumarea unor mentori cu experienţă în domeniu - prin proiectul finanţat prin fonduri structurale europene „E.H.R. - Antreprenoriat pentru resurse umane”, desfăşurat de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) în parteneriat cu Federaţia “Junior Chamber International” (JCI), D&D Research şi Asociaţia Naţională a Editorilor şi Autorilor de Teste Psihologice şi Educaţionale.

Toţi cei pasionaţi de antreprenoriat şi pregătiţi să răspundă provocării de a construi un start-up au ocazia de a beneficia de cursuri gratuite de formare a abilităţilor antreprenoriale şi manageriale, la capătul cărora vor lansa o afacere proprie.
|n perioada desfăşurării cursurilor, participanţii vor fi asistaţi în elaborarea propriului plan de afaceri pentru o idee pe care doresc să o implementeze. Planurile de afaceri care se concretizează prin deschiderea unei firme vor intra într-o competiţie, încheiată cu premii: 72 de premii de excelenţă, cu valoare cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de euro, 468 de menţiuni în valoare de 1.410 de lei (brut). Astfel, cei care au în plan lansarea unei firme în anul 2013 vor putea pune bazele propriei afaceri în maximum două luni de la terminarea primului modul de cursuri.

Aceste cursuri se desfăşoară în două etape distincte şi succesive, în cadrul unor module: iniţierea şi gestionarea afacerii, management de proiect, resurse umane, marketing, e-business, orientare vocaţională şi analiza muncii, motivaţie, leadership, creativitate.
Se pot înscrie în proiect persoane care au domiciliul stabil într-una dintre urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti - Ilfov, Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Nasaud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj), Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Valcea), Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu).

Pentru cursuri se pot înscrie: specialişti în resurse umane (absolvenţi ai unui masterat în resurse umane sau ai unui curs în resurse umane, sau angajaţi ai departamentelor şi firmelor de resurse umane) care doresc să îşi deschidă o afacere (de exemplu firmă sau persoană fizică autorizată ş.a); absolvenţi de psihologie cu atestat de psihologia muncii sau organizaţională care doresc să îşi deschidă un cabinet propriu de consultanţă sau o afacere; persoanele care doresc să-şi deschidă o afacere dar nu sunt specializate în resurse umane. Candidaţii îşi pot dobândi această calitate prin participarea la un curs de CNFPA Resurse Umane, realizat şi atestat la orice firmă de profil.
Mai multe detalii despre proiect şi despre modalitatea de înscriere se găsesc pe site-ul ehr-antreprenoriat.ro.

Numărul total de cursanti este de 1.500. Modulul G1 include 900 de persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă (afacere). Acest grup ţintă cuprinde specialişti din sectorul resurselor umane (psihologi specializati in psihologia muncii si/sau organizationala, persoane care activeaza in departamente de resurse umane, manageri resurse umane, inspectori resurse umane). Ei vor participa la sesiuni de instruire în antreprenoriat şi abilităţi manageriale.

La finalul cursurilor trebuie sa faca dovada înregistrării uniei afaceri şi vor primi subvenţia de participare la curs, un premiu după concursul
planurilor de afaceri şi certificarea ANC pentru modulul de abilităţi manageriale.

Modulul G2 include 600 de persoane din conducerea IMM-urilor (top şi middle manageri) care doresc să-şi dezvolte noi abilităţi manageriale. Vor participa doar la modulul de abilităţi manageriale şi vor primi subvenţia de participare la curs şi certificarea ANC (CNFPA) pentru modulul parcurs.

Cursurile se ţin în cele şase regiuni în care se desfăşoară proiectul, cu activităţi faţă în faă în: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova, Braşov şi Constanţa. Primul modul de Antreprenoriat include 24 de ore desfăşurate în două sâmbete (8 ore) şi două duminici (4 ore). Al doilea modul de Abilităţi manageriale include 25 de ore, în două sâmbete (8 ore), o duminică (4 ore) şi încă o zi de sâmbătă sau duminică (în funcţie de ANC), cu cinci ore. La final se va susţine un examen. Persoanele care nu sunt eligibile pentru grupul ţintă G1 pot urma un
curs de inspector de resurse umane organizat de o firmă acreditată, iar acest curs este plătit. 

×