x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soarta câinilor fără stăpân va fi hotărâtă prin referendum

Soarta câinilor fără stăpân va fi hotărâtă prin referendum

15 Sep 2011   •   06:24
Soarta câinilor fără stăpân va fi hotărâtă prin referendum

Camera Deputatilor a hotarat ca fiecare administratie locala trebuie sa consulte cetatenii cu privire la orice actiune in legatura cu maidanezii. Potrivit raportului dat de comisia de administratie din Camera Deputatilor, cainii fara stapan pot fi eutanasiati doar cu acordul majoritatii populatiei.

'Autoritatile locale sunt indrituite sa ia orice masura cred de cuviinta, inclusiv eutanasierea, dupa consultarea cetatenilor din localitatile respective. Consultarea se face prin diverse metode, inclusiv prin studii, sondaje de opinie, referendum, cine are bani, daca nu, adunari pe cartiere. Fiecare cum crede de cuviinta" a declarat deputatul PDL Vasile Gherasim pentru Mediafax.

Inainte de aceasta decizie a deputatilor, eutanasierea cainilor fara stapan era decisa de Consiliul Local, fara consultarea cetatenilor.

O alta hotarare a alesilor se refera la montarea unor cipuri. Astfel toti cainii, fie ca au proprietari si se afla in curtile oamenilor, fie ca sunt maidanezi vor avea cipuri.

Camera Deputatilor a dezbatut in sesiunea trecuta raportul intocmit de Comisia de adminstratie la proiectul legii cainilor fara stapani, dar nu a dat votul final, decizand retrimiterea lui la comisie pentru un nou raport.

Tara noastra a fost condamnata, in acest an, de Curtea Europeani a Drepturilor Omului pentru ca nu-si apara cetatenii de cainii fara stapan, dupa o reclamatie a unei femei de 71 de ani care a fost muscata de mai multi caini.

Pe de alta parte, autoritatile romane sunt acuzate de asociatiile de protectie a animalelor ca nu se preocupaaa de soarta cainilor fara stapan, ba mai mult, ii culeg de pe drumuri si ii lasa sa piara de foame prin tarcuri ori, pur si simplu, ii omoara cu bestialitate.

×