x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soarta Legii Educaţiei se decide după moţiune

Soarta Legii Educaţiei se decide după moţiune

24 Oct 2010   •   00:00

Guvernul se va reuni în şedinţă după dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de către opoziţie, pentru a stabili forma finală a proiectului Legii Educaţiei, pentru care intenţionează să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

Şedinţa de Guvern ar fi trebuit să aibă loc marţi, dar s-a amânat pentru miercuri după-amiază. Guvernul a anunţat că a analizat până în prezent 362 de amendamente depuse de parlamentari la proiectul Legii Educaţiei, dar va lua în considerare numai acele propuneri care urmăresc modernizarea sistemului de învăţământ, forma finală a documentului urmând să fie stabilită miercuri, într-o nouă reuniune.

Au fost analizate în total 362 de amendamente, dintre care 271 depuse la Camera Deputaţilor şi 91 înregistrate la Senat. Dintre cele 362 de amendamente depuse în total de senatori şi deputaţi, 170 aparţin parlamentarilor PSD-PC, 96 parlamentarilor PNL, 53 reprezentanţilor PDL, 32 parlamentarilor UDMR şi 11 au fost iniţiate de independenţi.

"Amendamentele care urmăresc concepţia de modernizare a educaţiei asumată de Guvern vor fi luate în considerare. Guvernul se va reuni într-o nouă şedinţă miercuri, când va adopta forma finală a Legii Educaţiei Naţionale. Până atunci, amendamentele vor fi analizate în continuare de Ministerul Educaţiei după principiile discutate în Guvern, care au la bază Pactul Naţional pentru Educaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Proiectul, în forma finală, va fi transmis Parlamentului joi, iar Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament la 28 octombrie, pentru proiectul Legii Educaţiei.

×
Subiecte în articol: observator