x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Societatea Conpet, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluarea râului Olteţ

Societatea Conpet, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluarea râului Olteţ

30 Mai 2012   •   10:34
Societatea Conpet, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluarea râului Olteţ

Societatea Conpet a fost amendata cu 100.000 de lei de comisarii Garzii Nationale de Mediu pentru poluarea cu titei de pe malul stang al Oltetului, in zona Bals, informeaza, miercuri, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

Echipele sunt concentrate la Falcoiu si intervin cu un baraj de retentie flotant si materiale absorbante de produse petroliere, pentru stoparea undei poluante si prevenirea patrunderii acesteia in lacul Draganesti, a precizat MMP intr-un comunicat de presa.

Scurgerea la sursa de poluare a fost oprita, iar Laboratorul de Calitate a Apei din cadrul SGA Olt a prelevat probe de apa din punctele punte Racovita si pod Falcoiu.

In zona poluarii cu titei nu a fost constatata mortalitate piscicola, iar pe tronsonul poluat nu sunt amplasate surse de apa sau constructii hidrotehnice care sa fie afectate, potrivit Ministerului Mediului.

O echipa a SC Envirotec SRL Constanta prezenta in zona Pitesti, cu care Conpet are incheiat contract pentru interventii la poluari, va veni la fata locului pentru evaluarea situatiei si pentru interventie.

Potrivit Ministerului Mediului, miercuri dimineata a avut loc o poluare cu titei din conducta Ghercesti- Icoana care apartine Conpet, pe malul stang al Oltetului, in zona Bals, iar conducta avariata este in albia inundata, accesul in zona fiind foarte dificil in acest moment.

"Pata de titei se intinde pe toata latimea Oltetului, pe circa 15 kilometri. Imediat dupa sesizarea poluarii a afost intrerupta alimentarea cu titei a conductei, iar in zona s-au deplasat echipe de interventie de la SGA Olt, ISU si Conpet", au precizat reprezentantii Ministerului Mediului. (Mediafax)

×