x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNAIR face apel la șoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor

CNAIR face apel la șoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   16:40
CNAIR face apel la șoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor

CNAIR face apel la șoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor, care anunță în mai multe zone ale țării cod galben și portocaliu de precipitații și viscol până duminică.

CNAIR reamintește că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează zonele afectate de condițiile meteorologice din această perioadă trebuie să fie echipate de iarnă.

„În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire”, transmis sâmbătă CNAIR.

Reprezentanții companiei le recomandă șoferilor ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.

„Menționăm faptul că la această oră nu sunt drumuri închise din cauza actualelor fenomene meteorologice, dar pentru siguranța participanților la trafic, în funcție de evoluția fenomenelor, CNAIR și Poliția Rutieră pot lua măsuri de restricționare sau închidere a circulației pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din adiministrare”, transmite compania.

Potrivit acesteia, utilajele de deszăpezire și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune.

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de precuipitații abundente în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța, și de viscol în 23 de județe.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: soferi cnair